Tutorial Ruby on Rails pentru începători cu proiect și exemplu

Ce este Ruby?

Rubin este un limbaj de programare de nivel înalt, interpretat și orientat pe obiecte. Este un limbaj open-source dinamic, care are o comunitate grozavă în spate. Ruby a fost conceput pentru simplitate și productivitate. Încurajează scrierea codului de software pentru om și computerul al doilea. A fost creat de Yukihiro Matsumoto în Japonia în 1995.

Ce este Rails?

Rails este un cadru de dezvoltare scris în Ruby pentru construirea de aplicații web. A fost creat ca fundația aplicației Basecamp și apoi lansat ca software open-source în 2004. Rails oferă multe caracteristici și funcționalități standard încorporate, ceea ce o face o opțiune potrivită pentru prototiparea și dezvoltarea MVP.

A fost creat de David Heinemeier Hasson cunoscut în mod popular sub numele de DHH. Este unul dintre cele mai influente și populare instrumente pentru construirea de aplicații web. Este folosit de unele dintre site-urile preferate precum Airbnb, Github, Shopify etc.

De ce șine?

Iată avantajele/beneficiile utilizării Rails:

  • Rails este ambalat ca o bijuterie Ruby și îl puteți folosi pentru a construi o varietate de aplicații.
  • Vă permite să creați aplicații web obișnuite, aplicații de comerț electronic, sistem de gestionare a conținutului și multe altele.
  • Rails este un cadru complet care include tot ce aveți nevoie pentru a crea o aplicație web bazată pe baze de date, folosind modelul Model-View-Controller.
  • Aceasta înseamnă că toate straturile sunt construite pentru a funcționa perfect împreună cu mai puțin cod. Necesită mai puține linii de cod decât alte cadre.

Cum să descărcați și să instalați Ruby pe Windows

Procesul de instalare va depinde de sistemul dvs. de operare. Veți trece prin instalarea Ruby pe Windows, Mac și Linux.

Pas 1) Descărcați Rubyinstaller
Cel mai simplu mod de a instala Ruby pe dvs Windows computerul este prin Ruby Installer, pe care îl puteți descărca de la https://rubyinstaller.org/.

Tot ce trebuie să faceți este să rulați programul de instalare descărcat.

Pas 2) Faceți clic pe programul de instalare descărcat
Double- dați clic pe programul de instalare descărcat „rubyinstaller-2.4.1-2-x64.exe”.

Pas 3) Acceptați licența
Selectați butonul radio „Accept licența” și faceți clic pe butonul „Următorul”. Acest lucru ar trebui să vă aducă la următoarea figură de mai jos:

Descărcați și instalați Ruby pe Windows

Pas 4) Bifați primele două casete de selectare
Bifați primele două casete de selectare pentru a ușura rularea scripturilor Ruby.

Faceți clic pe butonul „Instalare” pentru a începe instalarea. Ar trebui să vedeți figura de mai jos când se termină instalarea.

Descărcați și instalați Ruby pe Windows

Pas 5) Faceți clic pe Finalizare
Nu debifați opțiunea casetă de selectare care instalează MSYS2. Faceți clic pe „Finalizare” pentru a finaliza instalarea și va fi afișată o fereastră de comandă prezentată în figura de mai jos.

Descărcați și instalați Ruby pe Windows

Pas 6) Instalează MSYS2
Acest pas instalează MSYS2, o platformă de construcție care include un manager de pachete pentru o instalare ușoară a pachetelor Windows.

Apăsați Enter pentru a instala toate componentele, deoarece toate sunt necesare pentru a avea un mediu de dezvoltare fluid Ruby on Rails cu care să lucrați Windows.

Descărcați și instalați Ruby pe Windows

Instalarea șinelor

Ar trebui să aveți Ruby instalat din secțiunea anterioară, iar acum veți instala Rails. Puteți instala Rails folosind un pachet de la RailsInstaller, dar problema cu aceasta este că nu obțineți cea mai recentă versiune a pachetelor necesare.

Dacă aveți deja cel mai recent Ruby și un set de bază de RubyGems și extensii necesare instalate. Tot ce trebuie să faceți acum este să rulați următoarea comandă la promptul de comandă pentru a obține Rails pe sistemul dvs.: „gem install rails”.

De asemenea, va trebui să instalați Node.js dacă nu îl aveți deja, deoarece unele biblioteci de care depinde Rails necesită a Javascript runtime pentru a funcționa corect. Puteți obține nodul la https://nodejs.org.

Este o abordare mai comună și preferată de dezvoltare Windows. Comunitatea Rails folosește a Windows Subsistem pentru Linux care oferă un mediu GNU/Linux cu instrumente de linie de comandă, utilități și aplicații comune direct pe Windows.

Instalarea Ruby pe Mac

Mac-ul tău are deja Ruby preinstalat pe el. Cu toate acestea, versiunea preinstalată ar putea fi veche și, prin urmare, va trebui să instalați o versiune nouă/cea mai recentă.

Cel mai simplu mod de a face acest lucru este folosirea unui manager de pachete, cum ar fi Homebrew. Este posibil să trebuiască mai întâi să instalați Homebrew rulând comanda de mai jos la terminal.

/usr/bin/ruby -e "$(curl -fsSL https://raw.githubusercontent.com/Homebrew/install/master/install)

Aceasta va afișa un avertisment și vă va cere să introduceți parola. Introduceți parola Mac (nu veți vedea caracterele pe măsură ce introduceți). Doar apăsați „Enter” când ați terminat de tastat parola. Apoi rulați această comandă Homebrew simplă pentru a instala Ruby pe Mac.

brew install ruby

Și, de asemenea, rulați această comandă:

echo "export PATH="/usr/local/bin:/usr/local/sbin:$PATH >> ~/.bash_profile

Pentru a seta această instalare Ruby ca Ruby implicit pentru a rula pe sistemul dvs. și nu Ruby preinstalat.

Pentru a confirma că instalarea a avut succes, puteți rula următoarele la Terminal

ruby --version

aceasta va imprima numărul versiunii Ruby pe care l-ați instalat. Ieșirea va arăta ceva de genul

ruby 2.6.0p0 (2018-12-25 revision 66547) [x86_64-darwin18]

Instalarea Ruby pe Ubuntu (Linux)

Cel mai simplu mod de a instala Ruby pe dvs Ubuntu sistemul este prin managerul de pachete apt. Trebuie să rulați următoarele comenzi la Terminal pentru a instala cel mai recent Ruby de la Ubuntu arhive.

  • actualizare sudo apt – Aceasta va actualiza valoarea implicită Ubuntu arhive
  • sudo apt install ruby-full – Acesta va descărca și va instala cel mai recent Ruby

Pentru a confirma că instalarea a avut succes, puteți rula următoarele „versiunea rubin”, aceasta va imprima versiunea Ruby pe care ați instalat-o.

Instalarea șinelor pe Ubuntu (Linux)

Ar trebui să urmați pașii de mai jos pentru a instala cu succes Rails pe computerul dvs. Linux.

Pas 1) Actualizați managerul de pietre prețioase pe computer rulând „sistem de actualizare a gemei” la Terminal sau promptul de comandă.

Pas 2) Alerga „șine de instalare a pietrei” pentru a instala cea mai recentă versiune de Rails pe computer.

Pas 3) Ar trebui să instalați bundler gem pentru gestionarea ușoară a dependenței de gem aplicația Rails. Alerga „bundler de instalare de pietre prețioase” să-l.

Două principii ale șinelor

Șinele urmează principiile de bază de proiectare a software-ului și vă încurajează să utilizați și acele principii.

Cele mai frecvente două sunt:

  • Nu vă repetați (DRY) – acest lucru vă face să scrieți cod concis, consecvent și care poate fi întreținut.
  • Convenție asupra configurației – Rails este pre-configurat pentru a utiliza valori implicite sensibile care se potrivesc celei mai frecvente utilizări. Acest lucru face ca dezvoltarea aplicației dvs. să fie rapidă și, de asemenea, aveți mai puțin cod de întreținut.

Sine – Structuri de fișiere de proiect

Cu Rails instalat acum pe sistemul dvs., vă permitem să creați o aplicație Rails! Vom învăța exemple Ruby on Rails și cum să creați o aplicație Lista de activități în acest tutorial Ruby on Rails. Rulați următoarea comandă „sine noua aplicație todo_app” în terminalul dvs. pentru a crea aplicația.

Această comandă creează un director numit „todo_app” în directorul curent cu structura de bază de foldere a unei aplicații web Rails, așa cum se arată în figura de mai jos:

Sine – Structuri de fișiere de proiect

Veți parcurge directoarele principale din acest exemplu Ruby on Rails.

aplicaţia – Acest director grupează folosind diferite subdirectoare pentru UI/aspect (vizualizări și ajutoare), controler (fișiere controlere) și modele (logica de afaceri/aplicație).

aplicație/controlere – Acest director stochează fișierele controler utilizate de Rails pentru a gestiona cererile de la client.

aplicație/active – Conține fișiere statice, ceea ce este o nevoie pentru front-end-ul aplicației grupate în foldere în funcție de tipul lor – JavaScenariu fișiere, imagini și foi de stil.

aplicație/ajutoare – Acest subdirector conține funcții de ajutor care fac modelul aplicației, vizualizarea și logica controlerului să fie concentrate, mici și neaglomerate.

aplicație/modele – Acesta conține fișiere

care modelează baza de date a aplicației dvs. Clasele model facilitează foarte mult lucrul cu baza de date.

aplicație/vizualizări – Aceste fișiere șablon/aspect de reținere cu care interacționează utilizatorul aplicației dvs. Șabloanele sunt o combinație de HTML și date din baza de date.

cos - Conține scripturi Rails care pornește aplicația. De asemenea, poate include și alte scripturi pe care le utilizați pentru a configura și actualiza aplicația.

Configurare - Acesta deține fișierele de configurare - baza de date.yml, mediu.rb, rute.rb, etc. pe care aplicația dvs. trebuie să ruleze.

DB – Acest director conține fișiere/script-uri care sunt utilizate pentru a gestiona baza de date a aplicației.

lib – Acest director conține un modul extins pentru aplicația dvs.

Buturuga - Acesta conține fișiere jurnal – server.log, development.log, test.log și production.log, etc., care sunt utilizate pentru depanarea sau monitorizarea aplicației dvs.

public - Acest director conține fișiere statice și materiale compilate, cum ar fi fișiere HTML, Javascript fișiere, imagini și foi de stil.

Test - Acest director conține fișiere de testare pe care le scrieți pentru a testa funcționalitatea aplicației.

tmp - Acest director conține fișiere temporare precum fișierele cache și pid.

vânzător – Acest director conține biblioteci terță parte.

Gemfile – Acest fișier specifică care sunt cerințele tale de bază pentru bijuteriile pentru a rula aplicația web. Puteți grupa pietrele în dezvoltare, testare sau producție, iar Rails va ști când să includă fiecare bijuterie.

Gemfile.lock – Spre deosebire de Gemfile care listează în mod explicit pietrele prețioase pe care le doriți în aplicația dvs., Gemfile.lock conține în plus și alte pietre prețioase de care depind cele pe care le enumerați în Gemfile și care sunt apoi instalate automat pentru a satisface dependențele.

Readme.md – Utilizați acest fișier pentru a partaja detalii esențiale despre aplicația dvs., cum ar fi ceea ce face aplicația, cum să instalați și să rulați aplicația.

Rakefile – Acest fișier conține diverse definiții de sarcini rake, care ajută la automatizarea sarcinilor de administrare de zi cu zi ale aplicației dvs.

config.ru – Acesta este un fișier de configurare Rack care oferă o interfață serverului web pentru a porni aplicația.

Schimbați directorul în „todo_app” directorul Rails generat și rulat „server șine” pentru a porni aplicația. Tip localhost: 3000 în bara de adrese a browserului dvs. web, ar trebui să vedeți figura de mai jos dacă totul a mers bine.

Sine – Structuri de fișiere de proiect

Aceasta este pagina de pornire implicită a aplicației dvs. și o veți schimba în secțiunea ulterioară a acestui tutorial Ruby on Rails. Puteți opri serverul apăsând „Ctrl-C”.

Rails – Generați comenzi

Comanda Rails generate folosește șabloane pentru a crea o mulțime de lucruri utile în aplicația dvs. Puteți folosi aceste generatoare pentru a economisi mult timp.

Ajută prin scrierea codului standard, cod care este necesar pentru ca aplicația dvs. web să funcționeze. Poți să alergi "șine generează" singur la promptul de comandă sau la Terminal pentru a vedea o listă de generatoare disponibile, după cum se arată mai jos:

Rails – Generați comenzi

De asemenea, puteți rula „șinele generează „comandă”” pentru a vedea o descriere a ceea ce face comanda. Oferă opțiuni convenabile care pot fi rulate cu exemplul de comandă și utilizare. Figura de mai jos arată rezultatul rulării"șinele generează controler":

Rails – Generați comenzi

Veți folosi comanda rails generate scaffold pentru a crea automat modelul, vizualizarea și controlerul pentru aplicația pe care o construiți. Alerga' șinele generează schele todo_list title:string description: text' în terminalul dvs. (verificați că sunteți încă în directorul todo_app).

Aceasta va crea o interfață web completă CRUD (Creare, citire, actualizare și ștergere) pentru tabelul TodoLists.

O altă comandă utilă de știut este „șinele distrug”, inversează orice „șinele generează…” nu.

Șine – trasare

Sistemul de rutare Rails, routerul șine, gestionează toate solicitările primite către aplicația dvs. web. Face acest lucru examinând adresa URL a cererilor primite și apoi mapează fiecare cerere la acțiunea controlerului responsabilă cu gestionarea acesteia, folosind sintaxa specială specificată în fișierul rute (config/rute.rb).

Fișierul rute ajută la controlul fiecărui aspect URL al aplicației dvs. web. Rails utilizează în mod implicit un design RESTful bazat pe stilul arhitectural REST, care oferă o mapare între verbele HTTP și solicitările (URL-uri) la acțiunile controlerului.

Fișierul rute a fost generat când ați rulat "șine noi" într-o secțiune anterioară a acestui tutorial. Continuând cu aplicația Todo pe care o construiți, rulați următoarele' șine db:migrate' (vei afla ce face asta în curând)

În linia de comandă, asigurați-vă că sunteți încă la rădăcina aplicației (directorul todo_app).

Apoi porniți din nou serverul cu „server șine”. Tip http://localhost:3000/todo_lists/ în browser și apăsați Enter. Ar trebui să primiți înapoi o pagină web, așa cum se arată în figura de mai jos a exemplului Ruby on Rails:

Sine – Trasare

Aceasta este vizualizarea Listelor de activități generată de comanda scaffold și este controlată de acțiunea de index a lui TodoListsController.

Continuați și adăugați o listă de lucruri făcând clic pe „New To List” de pe pagină, ar trebui să obțineți pagina așa cum se arată mai jos:

Sine – Trasare

Observați că adresa URL este schimbată în http://localhost:3000/todo_lists/new. Aceasta este pagina pentru a crea o nouă listă de lucruri și este controlată de noua metodă/acțiune a TodoListsController.

Introduceți titlul și descrierea listei dvs. de activități în formular și faceți clic pe butonul Creați lista de activități, adresa URL ar trebui să se schimbe în http://localhost:3000/todo_lists/1, prezentat în figura de mai jos a exemplului de cod Ruby on Rails:

Sine – Trasare

Aceasta este pagina de afișare a unei liste de activități și este controlată de metoda/acțiunea de afișare a lui TodoListsController. Dacă te întorci la http://localhost:3000/todo_lists/, ar trebui să vedeți acum figura de mai jos cu o nouă listă de lucruri adăugate:

Sine – Trasare

Rails a reușit să mapeze diferitele solicitări (URL-uri) la acțiunea corespunzătoare a TodoListsController folosind definiția rutei din config/routes.rb.

Dacă aruncați o privire la acest fișier, vedeți o singură linie „resurse: todo_lists”, este modalitatea implicită Rails de a scrie rute odihnitoare. Această singură linie creează șapte rute, toate mapate către controlerul TodoLists.

Prin convenție, acțiunea fiecărui controler se mapează și la o anumită operație CRUD (Creare, Read, Update, and Delete) din baza de date.

Poți alerga "rute de grebla" în linia de comandă pentru a vedea diferitele rute disponibile în aplicația dvs. Figura de mai jos arată rezultatul rulării "rute ferate" în linia/terminalul dumneavoastră de comandă.

Sine – Trasare

Sine – vederi

Stratul View este una dintre componentele paradigmei MVC și este responsabil pentru generarea de răspuns HTML pentru fiecare solicitare către aplicația dvs. Rails utilizează implicit ERB (Embedded Ruby), care este un sistem puternic de șabloane pentru Ruby.

ERB face șabloanele de scriere ușor și ușor de întreținut prin combinarea textului simplu cu codul Ruby pentru înlocuirea variabilelor și controlul fluxului. Un șablon ERB are extensia .html, .erb sau .erb.

În mare parte, veți folosi doar o combinație de doi markeri de etichetă, fiecare dintre acestea determinând ca codul încorporat să fie procesat și gestionat într-un anumit mod.

O etichetă cu semnul egalului „<%= %>” indică faptul că codul încorporat este o expresie și că rezultatul codului ar trebui să fie înlocuit de renderer atunci când redă șablonul.

Cealaltă etichetă fără semn de egalitate „<% %>” indică operatorului de redare că rezultatul codului nu trebuie înlocuit/tipărit atunci când redă șablonul.

Fiecare controler din aplicația dumneavoastră Rails are un subdirector corespunzător în aplicație/vizualizări, iar fiecare acțiune/metodă dintr-un controler are un fișier .html și .erb corespunzător în acest director.

Aruncă o privire la aplicația/vizualizările aplicației todo pe care o construiești. Veți găsi un subdirector numit „liste de tot” în interiorul acestui subdirector .html.erb fișiere cu nume corespunzătoare acțiunilor/metodelor din TodoLists controler.

Șine – ActiveRecord, Active Record Pattern și ORM

ActiveRecord este implementarea Ruby a modelului Active Record, care este un model simplu în care o clasă reprezintă un tabel, iar o instanță a clasei reprezintă un rând în acea clasă.

ActiveRecord este denumit în mod popular ORM (Object Relational Mapping), o tehnică care vă permite să vă gestionați baza de date folosind o limbă cu care vă simțiți cel mai confortabil. Este independent de baze de date, astfel încât puteți comuta cu ușurință între baze de date (de exemplu SQLite, MySQL, PostgreSQL, SQL Server, Oracle, etc.). Această suită este mai potrivită pentru cerințele aplicației dvs. cu același cod/logică.

Deci, dacă doriți să obțineți o matrice care să conțină o listă a tuturor listelor de lucruri din aplicația dvs., deci, în loc să scrieți cod pentru a iniția o conexiune la baza de date, faceți un fel de interogare SQL SELECT și convertiți acele rezultate într-o matrice.

Pentru asta, trebuie doar să tastați „TodoList.all” iar Active Record vă oferă matricea plină cu obiecte TodoList cu care vă puteți juca după cum doriți.

Tot ce trebuie să faceți este să configurați configurația corectă config/database.yml, iar Active Record va rezolva toate diferențele dintre diferitele sisteme de baze de date. Așa că atunci când treci de la unul la altul, nu trebuie să te gândești la asta.

Vă concentrați pe scrierea codului pentru aplicația dvs., iar Active Record se va gândi la detaliile de nivel scăzut ale conectării dvs. la baza de date. Active Record folosește convențiile de denumire pentru a crea maparea dintre modele și tabelele bazei de date.

Rails pluralizează numele claselor modelului pentru a găsi tabelul corespunzător al bazei de date. Deci, pentru o clasă TodoList, ActiveRecord va crea un tabel de bază de date numit TodoLists.

Sine – Migrații

Migrarea șinelor este pur și simplu un script pe care îl utilizați pentru a edita baza de date a aplicației. Este folosit pentru a configura sau modifica baza de date și evită scrierea manuală a codului SQL pentru a face asta.

Folosește Ruby pentru a defini modificările la schema bazei de date și face posibilă utilizarea controlului versiunilor pentru a menține baza de date sincronizată.

Rails Migrations utilizează un Ruby Domain Specific Language (DSL). Aceasta acționează ca o abstractizare și face posibilă utilizarea sau modificarea motorului bazei de date în funcție de cerințele dumneavoastră.

Acestea pot fi partajate cu oricine lucrează la aplicație și pot fi, de asemenea, anulate pentru a anula orice modificări aduse bazei de date. Acesta este un mecanism de înaltă siguranță, deoarece nu trebuie să vă deranjați să faceți daune permanente bazei de date.

Rails – Asociații ActiveRecord

O conexiune între două modele ActiveRecord este cunoscută ca o asociere. Asocierea face mult mai ușoară efectuarea de operațiuni asupra diferitelor înregistrări din codul dvs. Poate fi împărțit în patru categorii: -

Unu la unu: – Aceasta indică faptul că o înregistrare conține exact o instanță a altui model. Un bun exemplu este profilul utilizatorului. Un utilizator are un singur profil. Folosește are unul cuvinte cheie.

De la unul la mulți: – Aceasta este cea mai comună asociere și indică faptul că un model are zero sau mai multe instanțe ale altui model. Utilizarea ta are un _multe cuvânt cheie pentru a desemna această asociere.

Multe la Multe: – Această asociere este puțin mai complicată, iar ActiveRecord oferă două moduri de a o gestiona. Folosind are_și_aparține_mulți si are multe, care vă oferă acces la relația care este definită într-un tabel separat.

Polimorfe Unu la Multi:- Aceasta este o asociere mai avansată disponibilă pentru tine în Rails. Îl puteți folosi pentru a defini un model care poate aparține mai multor modele diferite într-o singură asociere.

Rails – Validări ActiveRecord

Validarea vă ajută să vă asigurați că aveți date corecte, deoarece lucrul cu date greșite este un lucru îngrozitor și vă poate costa banii și afacerea.

Validarea oferă, de asemenea, un nivel suplimentar de securitate pentru aplicația dvs. împotriva utilizatorilor rău intenționați prin obținerea accesului la informațiile din baza de date. Rails vă oferă un API frumos de ajutoare de validare în ActiveRecord pentru a vă menține baza de date curată, sigură și fără erori.

Validările ActiveRecord rulează pe obiectele model înainte de salvarea în baza de date, făcându-le mai fiabile și, de asemenea, cele mai bune practici de urmat în construirea aplicației.

Următoarele metode ActiveRecord evocă validări atunci când sunt utilizate sau apelate pe obiecte model – creați, creați!, salvați, salvați!, actualizați și actualizați!. Cei cu breton (creează!, salvează! și actualizați!) ridică o excepție dacă o înregistrare este invalidă în timp ce nu.

Cei mai obișnuiți ajutoare de validare ActiveRecord la dispoziția dumneavoastră sunt: ​​-

Confirmare:– Acest ajutor de validare este util pentru validarea a două câmpuri care au aceeași intrare. de exemplu, parola și confirmarea parolei, este utilizată împreună cu ajutorul de validare a prezenței.

Prezenţă:– Se verifică dacă câmpul nu este gol.

unicitate: asigură o valoare unică pentru un câmp, de exemplu, numele de utilizator

Lungime:- Pentru a impune o limită a lungimii caracterelor unui câmp

De asemenea, puteți crea validarea personalizată utilizând metoda de validare și transmițându-i numele metodei de validare personalizată.

Puteți verifica modelul eroare obiect pentru a afla de ce o validare. Sperăm că aveți câteva idei pentru a face aplicația dvs. mai restrânsă și mai securizată pentru a permite numai date securizate în baza de date.

Sine – ActionController

Controlerul Rails este centrul aplicației dvs. web. Facilitează și coordonează comunicarea dintre utilizator, modele și vederi.

Clasele dvs. de controlere moștenesc de la ApplicationController, care conține cod care poate fi rulat în toate celelalte controlere și moștenește din clasa ActionController.

Controlerul oferă următoarele aplicații:

  • Acesta direcționează solicitările externe către acțiunile interne
  • Reușește să păstreze în cache, oferind creșteri de performanță aplicației dvs
  • Gestionează metode de ajutor care extind capacitățile șabloanelor de vizualizare. De asemenea, gestionează sesiunile utilizatorilor, oferindu-le o experiență ușoară în utilizarea aplicației dvs.

Șine – Configurații

Puteți configura diferitele componente, cum ar fi inițializatoare, active, generatoare, middleware, etc. Utilizând inițializatorii aplicației Rails și fișierele de configurare din directorul de configurare. Fișiere precum config/application.rb, config/environments/development.rb și config/environments/test.rb etc. De asemenea, puteți configura setări personalizate pentru aplicația dvs.

Sine – Depanare

Pe măsură ce vă construiți aplicația, va veni un moment în care va trebui/va trebui să vă depanați codul. Șinele fac acest lucru ușor folosind bijuteria byebug. Puteți începe o sesiune de depanare punând cuvântul cheie „byebeg” oriunde în codul aplicației.

Acest lucru va opri temporar execuția în acel moment. Bijuteria byebug vă oferă mai multe comenzi de utilizat. Cele mai utile sunt:

  • următor: comandă care vă permite să mergeți la următoarea linie de cod, sărind peste toate metodele invocate de execuția liniei curente.
  • pas: aceasta este similară cu comanda „next”, dar vă va face să pășiți în fiecare invocat.
  • rupe: aceasta oprește execuția codului.
  • continua continuă codul de execuție.

Există și alte pietre prețioase de depanare, cum ar fi „pry”, și toate oferă funcționalități similare, dar o sintaxă ușor diferită. Pietrele prețioase de depanare nu ar trebui utilizate în producție, deoarece acest lucru prezintă riscuri pentru aplicația dvs. și experiență proastă pentru utilizatorii aplicației dvs.

Există fișiere jurnal pe care le puteți inspecta pentru erori în producție și le puteți gestiona. De asemenea, ar trebui să urmați o abordare TDD (dezvoltare bazată pe teste) atunci când vă dezvoltați aplicația, pentru a vă asigura că totul funcționează bine înainte de implementarea în producție.

Rezumat

  • Ruby este un limbaj de programare pur orientat pe obiecte
  • Ruby are o sintaxă elegantă, ușor de citit și de scris.
  • Rails este un cadru de dezvoltare, scris în Ruby, pentru construirea de aplicații web
  • Procesul de instalare va depinde de sistemul dvs. de operare.
  • Rails este ambalat ca o bijuterie Ruby și îl puteți folosi pentru a construi o varietate de aplicații.
  • Veți crea o aplicație Lista de activități în acest tutorial, rulați followincomm'n'n' 'rails netoda'p'p'p' în terminalul dvs. pentru a crea aplicația.
  • Comanda Rails generate folosește șabloane pentru a crea o mulțime de lucruri utile în aplicația dvs.
  • Sistemul de rutare Rails, routerul șine vă ajută să gestionați toate solicitările primite către aplicația dvs. web.
  • Stratul View este una dintre componentele paradigmei MVC și este responsabil pentru generarea de răspuns HTML pentru fiecare solicitare către aplicația dvs.
  • ActiveRecord este implementarea Ruby a modelului Active Record.
  • Migrarea șinelor este pur și simplu un script pe care îl utilizați pentru a edita baza de date a aplicației.
  • O conexiune între două modele ActiveRecord este cunoscută ca o asociere.
  • Validarea vă ajută să vă asigurați că aveți date corecte, deoarece lucrul cu date greșite este un lucru îngrozitor și vă poate costa banii și afacerea.
  • Controlerul Rails vă ajută să facilitați și să coordonați comunicarea dintre utilizator, modele și vederi.
  • Rail vă ajută să configurați diferitele componente, cum ar fi inițializatoare, active, generatoare, middleware etc.