Academia.edu no longer supports Internet Explorer.
To browse Academia.edu and the wider internet faster and more securely, please take a few seconds to upgrade your browser.
2018, Akdeniz İletişim Dergisi
Öz Yeni medya çağında dijital ortamda üretimi ve paylaşımı hızlanan habercilik anlayışı geleneksel haber içeriği ve pratiklerinin de değişimini zorunlu kılmıştır. Habercilikte hep tartışılan gazetecilik için harcanan zaman üretilen haberin kalitesini etkiler mi sorusu düşünüldüğünde, hızın her şeyden önemli kılındığı, 7/24 haberciliğin tüm medya atmosferine hâkim olduğu bir çağda haber için biraz daha fazla zaman ayırmak, araştırma yapmak ve farklı görüş almak ne kadar anlamlı olabilir sorusu önemlidir. Bu sorunun yanıtını "slowjournalism" kavramı ile tartışmak bu çalışmanın ana konusudur. Çalışmada da bu bağlamda gazetecilikte yapay zekâyla haber yazımından veri gazeteciliğine, sosyal medyadaki içerik sağlayıcılarından yurttaş gazeteciliğine kadar uzanan tartışma platformunda "yavaş gazetecilik" kavramının nerede ve nasıl konumlandırılabileceği ve uygulanabilirliği ele alınacaktır. Susan Greenberg'in haber üretiminde harcanan zamanın daha kaliteli, daha iyi araştırılmış ve etik standartları ihlal etmeyen işlere olanak tanıdığını savunduğu 'yavaşlık' düşüncesinin, olayların çok hızlı, üstü kapalı, detaylandırılmadan, çok az sayıda kaynağa dayandırılarak yayıldığı günümüzde ne kadar uygulanabilir olduğutartışmalıdır. Ayrıca yavaş gazeteciliğin İnternet ortamındaki hızlı gazeteciliğe bir alternatif olup olamayacağı ve dijital habercilik ile sosyal medyanın kısa-öz anlatımına dayalı medya atmosferinde, edebi, uzun haber anlatılarının okunup okunmayacağı da diğer soru işaretleridir. Bu nedenle yapılacak çalışmada öncelikle 'yavaşlık' düşüncesinin kavramsal ve ideolojik artalanını ortaya koyarak bu habercilik bağlamında incelenecek daha sonra da geleneksel platformlarda ve İnternet ortamında habercilik yapan gazetecilerle görüşülerek uygulanabilirliği konusunda görüşler alınacaktır. Çalışmanın asıl amacı, Türkiye gibi doğrulanmayan bilgilerin her dakika farklı medya kanallarından kamusal alana yayıldığı bir ülkede habercilikte harcanan zamanı tartışmaya açmaktır.
International Journal of Social Humanities Sciences Research (JSHSR), 2019
ÖZET Yeni medya, "etkileşim ve eş zamansız olabilme" gibi özellikleri sayesinde geleneksel medya karşısında pek çok avantaja sahiptir. Bu avantajlar, "depolama ve arşivleme, cevap verebilme, maliyet ucuzluğu, erişim kolaylığı ve hız" gibi kavramlarla açıklanabilir. Bu avantajların bazı durumlarda dezavantaja dönüştüğü görülebilir. Örneğin, yeni medyanın en önemli avantajlarından biri olarak görülen hız, yeni medya haberciliğinde bazı sorunları beraberinde getirmektedir. Haber içeriğinde yer alan bilgilerin onaylatmadan/doğrulatmadan anlık bir şekilde enformasyon sürecine sokulması, habercilik adına en önemli unsurlardan biri olan haberin güvenilirliğini ortadan kaldırmaktadır. Geleneksel habercilikte haberi derlemek, toparlamak ve doğrulatmak için yeterli zaman bulunmaktadır. Dolayısıyla haberi geç vermekle birlikte doğrulatarak verebilme imkânı da vardır. Bahsi geçen ilişkiler, bu çalışma kapsamında Susan Greenberg'in literatüre kazandırdığı "yavaş gazetecilik" kavramıyla ele alınmıştır. Yavaş gazetecilik kavramıyla haberin daha uzun sürede/daha etraflıca üretilmesi için gerekli olan zamanın ayrılması kastedilmektedir. Çalışmanın amacı, yeni medyanın "hız" avantajının kontrollü bir şekilde kullanılması gerektiğini aksi takdirde habercilik açısından önemli sorunların oluşabileceğini ortaya koymaktır.
2011
Yavaslik hareketi, kuresellesmenin ve beraberinde getirdigi hizli tuketim aliskanliklarini yasamin her alaninda sorgulayan ve dogal surecin disinda bireylerin icine dustugu asiri hiz tutkusuna karsi mucadele veren bir akim olarak ortaya cikmistir. Hareket, seyahatten ekonomiye, yeme-icme aliskanliklarindan kent yasamina, cinsellikten genel yasam tarzina kadar her konuda yerelligi, dogalligi ve insan dogasiyla uyum icerisindeki yavasligi destekleme iddiasindadir. Yavas Yemek hareketiyle baslayan bu surec, Yavas Şehir ve Yavas Medya hareketleriyle devam etmistir. Calismada Yavaslik hareketinin, ozellikle hizli enformasyonun yonetilmesinde, tuketiciyi ne sekilde bilinclendirmeye calistigi anlatilacaktir. Konu hakkinda yayinlanan manifestolarda, nostalji duygusundan beslendigi gorulen Yavas Medya hareketi ile hedeflenenin, aslinda hizli enformasyonun beraberinde getirdigi bellek yitimi ve manipulasyonla mucadele etmek oldugu anlasilmaktadir.
YENİ GAZETECİLİK MECRALAR, DENEYİMLER, OLANAKLAR, 2020
Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 2020
Bu çalışma, yeni iletişim teknolojilerinin mümkün kıldığı olanaklarla oluşan internet gazeteciliğinde çalışma ve haber üretme pratiklerini incelemektedir. Çalışmanın kavramsal çerçevesi emek süreci kuramı etrafında oluşturulmuştur. Çalışmanın varsayımı, internet gazeteciliği üzerine var olan yazında teknoloji ve dönüşüm tartışmalarının, söz konusu dönüşüme ilişkin bütüncül bir kavrayış sunmaktan uzak olduğu ve dönüşümü emek süreci teorisiyle incelemenin bu eksikliği gidermeye katkı sunacağıdır. Bu kapsamda çalışmada yeni teknolojiler, internette haber üretme pratikleri ve çalışma koşulları gazetecilerin emek sürecinin bileşenleri olarak ele alınmakta ve teknolojinin bu süreçteki önemli etkisinin emek sürecini bir bütün olarak nasıl dönüştürdüğü tartışılmaktadır. Böylece, literatürdeki geniş kanının aksine internetin gazeteciler için mutlak özgürleştirici bir alan olup olmadığı sorgulanacaktır. Bu çerçevede internet medyasında çalışan yedi gazeteciyle gazetecilik pratikleri üzerine d...
Numerous professions have changed significantly compared to past years in 21st century where technology and communication opportunities move rapidly.
International Journal Of Social, Humanities And Administrative, 2021
Yeni nesil iletişim ortamı olarak internet ve bilgisayar teknolojileri, günlük yaşamdaki pek çok alanda köklü yeniliklerin ve değişimlerin yapılmasını zorunlu kılmıştır. Yakın dönemde hızlı bir gelişim süreci geçiren bu yeni teknoloji; iş çevreleri, bürokrasi, eğitim, iletişim ve sağlık gibi pek çok alanda dijital bir entegrasyonu zorunlu hale getirmiştir. Doğal olarak gazetecilikte bu yeni ortamda yerini almış ve internetin ağ tabanlı alt yapısının bir sonucu olarak ‘’internet gazeteciliği’’ diye adlandırılan, geleneksel basından birçok yönden farklı yeni bir habercilik pratiği ortaya çıkmıştır. İnternet gazeteciliğinin ağ tabanlı alt yapısı, kullanıcılara pek çok yönden olumlu bir haber alma pratiği sunsa da, yeni etik sorunların ortaya çıkmasına da neden olmaktadır. İnternet gazetelerinin biricik gelir kaynağı olan reklam gelirlerini artırmak amacıyla uygulanan ‘’tık tuzağı’’ da, internet gazeteciliğiyle beraber ortaya çıkan yeni ve en önemli etik sorunlardan biridir. Türkiye’ de yayıncılık yapan internet gazeteleri kapsamında, internet gazetelerinin tık tuzağı kullanımlarını incelemenin ve bu yöntemin ne sıklıkla uygulandığını tespit etmenin amaçlandığı bu çalışmada, Türkiye’ de kullanıcılar tarafından en fazla ziyaret edilen, üç adet geleneksel medyanın temsilcisi olan ve üç adet yalnızca internet ortamında yayıncılık yapan toplam altı internet gazetesinin manşet haber başlıkları, bir hafta süreyle incelendi. Araştırma süresi boyunca toplam 791 manşet haber başlığı incelenmiş ve bunlardan 474 tanesi, tık tuzağı kullanımı olarak değerlendirilmiştir. Anahtar Kelimeler: İnternet Gazeteciliği, İnternet Haberciliği, Etik, Tık Tuzağı, Clickbait
Intermedia International E-journal, 2024
İnternetin ortaya çıkışıyla yaşanan dönüşüm, medya içeriklerinin üretiminde kullanılan teknolojik gelişmelerle birlikte haberciliğin dönüşmesini beraberinde getirmiştir. Toplumsal, kültürel, teknolojik ve ekonomik değişimlerle paralellik gösteren bu dönüşüm gazetecilik pratiklerini yeni uygulama alanları ve rolleriyle tanıştırmıştır. Geleneksel gazetecilik her ne kadar yeni medyanın etkisiyle gücünü kaybetmiş gibi gözükse de bilgi kirliliğinden uzak olan yapısıyla güven konusunda hala tercih edilebilirliğini sürdürmektedir. Ancak geleneksel gazetecilik pratikleri bir bütün olarak düşünülse de bu pratikleri oluşturan bileşkeler içerisinde mesleki pratiklerin icra edilmesi değişmektedir. Bu noktada bir zamanlar Türkiye’nin nabzını tutan, bütün hafta yaşanan gelişmeleri okuyucularına derinlemesine aktaran, zaman zaman ülkenin gündemini belirleyen ve gazetecilik mesleğini icra etme şekilleriyle gazetelerden ayrılan haber dergileri yayımlanırdı. Her ne kadar basın tarihinde gazetelerin arka planına atılmış olsa da tabiri caizse bir gazetecinin geçebileceği en iyi tezgâh olarak birçok gazetecinin yetişmesinde önemli bir okul görevi gören haber dergileri, okuyucular için her zaman önemli bir alternatif olmuştu. Dijitalin birçok alanı ele geçirmesiyle yaşanan dönüşümden payını alan dergicilik sektörü içinde haber dergileri ise bu dönüşüme beklenen şekilde adapte olamamışlardır. Dünyadaki öncüllerinin yayınlarını hem dijital hem de basılı olarak sürdürdükleri haber dergilerinin günümüzde Türkiye’de kaybolmuş olmalarının nedenlerini ortaya koymak bu çalışmanın ana amacını oluşturmuştur. Bu amaç kapsamında ise haber dergilerinin yaşadıkları süreç yapılan çalışmada düz çizgisel bir tarihsel anlatıdan ziyade bu alanda çalışmış gazetecilerin aktardıkları deneyim üzerine odaklanılmıştır. Deneyimler yazılı tarihte anlatılan olaylardan farklı olarak arka planda yaşananları alanda çalışan gazetecilerin gözünden aktarması yönünden oldukça değerlidir. Bilgiye ulaşan, düzenleyen ve yorumlayan kişi olarak gazetecilerin konumları ve yaşanan dönüşümler mesleğin geçirdiği değişimleri anlamlandırmak açısından önemlidir.
2019
Avrupa'da 18. ve 19. yüzyıllardaki yeni buluşların etkisi ve buhar gücüyle çalışan makinelerin üretimde kullanılması Avrupa'daki sermaye birikimini artırmış ve bu süreç de Sanayi Devrimi olarak adlandırılmıştır. Sanayi Devrimi ilk olarak İngiltere'de başlamış ve zamanla Avrupa'nın batı kesimlerine yayılmıştır. Avrupalı bazı devletler, Sanayi Devrimi ile ortaya çıkan hammadde ihtiyacını karşılamak için arayışlara girmişlerdir ve bu şekilde Afrika Kıtasındaki sömürge faaliyetlerine başlamışlardır. Yaklaşık bir asır kadar süren bu sömürü faaliyetleri sonunda Afrika'nın bütün zenginlikleri gemilerle Avrupa'ya taşınmış ve üretimde artış sağlanmıştır. Bu artış sonucu Avrupa devletleri zenginleşmeye başlamış, öte yandan Afrika ulusları giderek daha da fakirleşmiştir. Bu fakirliğin sonucunda Afrika'dan Avrupa'ya göç faaliyetleri başlamıştır. Günümüzde deniz yolu ile yapılan bu göç faaliyetleri sonucu binlerce insan, Akdeniz'de alabora olan deniz taşıtları yüzünden hayatını kaybetmektedir. Bu çalışmada, Akdeniz'de meydana gelen bu göç felaketlerinin, Avrupa'daki ülkelerin internet gazetelerinde nasıl ele alındığını incelenmiştir. Bu incelemeyi yapmak için 2015 ile 2018 yılları arasında Afrika'dan Avrupa'ya yasa dışı göç faaliyetleri sırasında Akdeniz'de hayatını kaybeden mülteciler hakkında Avrupa ülkelerindeki (İtalya, İspanya, Almanya, İngiltere) internet haber sitelerinin yaptıkları haberler üzerinden eleştirel söylem analizi yapılmıştır.
2015
Gunumuzde gazetecilik gerek mesleki pratikler gerekse de icerik uretimi ve sunumu bakimindan hizli bir donusum sureci gecirmektedir. Ozellikle yeni medya ve enformasyon teknolojilerinin yo-gun kullanimiyla yasanan bu donusum sureci sonunda gazeteciligin gorece demokratik ve âdemi merkeziyetci dogasina yeniden donus potansiyeli tasidigina dair tartismalar gundeme gelmektedir. Ancak ozellikle ana akim medyanin gerek haber dili gerekse de ekonomi politik bakimdan sorunlu yapisi henuz asilmis degildir. Bu nedenle mevcut ana akim gazetecilik yapisini degisime zorlayacak dinamikleri isler kilmak onem tasimaktadir. Bu calismada, ana akim medyada mevcut yapisal sorun-larin asilmasi ve daha esitlikci bir haber dili kurulabilmesi icin ana akim icinden alternatif kamusal-liklar yaratma uygulamalarindan birisi olarak “okuyucu yorumlari” ornegi incelenmis ve calismada yurutulen tartisma, iletisim ogrencilerinin internet haber sitelerindeki etkilesim kanallarini kullan-malarina yonelik bir uygula...
Atıf: Çamuroğlu Çığ, E., & Çığ, Ü. (2015). Gazetecilik emeğinin prekarizasyonu: Yeni medya çağında habercilik etiğini tartışmak. İş Ahlakı Dergisi, 8, 197–232. Öz: Gazetecilerin haber üretim koşulları, neoliberal dönemde David Harvey'nin zapt/mülksüzleştirme kavra-mı yoluyla birikim kavramı üzerinden tartışılmaktadır. Gazetecilik emeğinin esnekleşmesi, gazetecilerin ve iletişim öğrencilerinin dünya çapında giderek büyüyen prekaryaya dâhil olması, medya/sosyal medya dolayımıyla sermaye sömürüsünün kolaylaştırılması ve küresel enformasyon dolaşımının metalaşmasını hızlandırmaktadır. Habercilik etiği, yeni medya çağında birbiriyle bağlantılı eski ve yeni birçok sorunla karşı karşıyadır. Haber endüstrisinin rasyonel örgütlenmesi içinde haber üreten gazetecilere seslenen etik kodlar, liberal-çoğulcu paradigma içinde tartışıldığı biçimiyle, gazetecinin kendi haberine yabancılaştığı üretim ko-şullarını ve ekonomi politik sistemin işleyişini görünmez kılmaya yardımcı olmaktadır. Etik kodlar ile ya-ratılan mistifikasyon, dikkati habere ve gazeteciye çekerken haber üretim koşulları gözden kaybolmaktadır. Bu çalışmada endüstriyel haber üretim koşulları ve etik kodlar tartışmasını, gazetecilik emeğinin prekari-zasyonu ve zapt/mülksüzleştirme yoluyla birikim kavramları üzerinden sosyal medyanın haber endüstrisine etkilerine ve yeni kamusal alan alternatiflerine genişletmekteyiz. Sosyal medya ağları, kullanıcılarının üc-retsiz emeğini artı değere çevirerek internet ve sosyal medya kullanımını büyük oranda metalaştırmaktadır. Bu metalaşmanın gazeteciler açısından da kısa ve uzun vadelerde ortaya çıkacak sonuçları, haber üretiminin demokratikleşmesi bağlamında tartışılmaktadır. Çalışma, etik tartışmayı, yeni medya ortamı ve koşulları ile esnekleşen gazetecilik emeği ekseninde zenginleştirmeyi hedeflemektedir.
ÖZET Bu çalışmada, hem alternatif bir gazetecilik pratiği için olanaklar barındırması hem de internet haberciliğine örnek teşkil etmesi bakımından bianet.org adlı haber sitesi yurttaş gazeteciliği bağlamında incelenmektedir. Çalışma kapsamında bianet.org sitesindeki, yurttaş odaklı gazetecilik pratikleri İstanbul’daki kentsel dönüşüm projesi ile ilgili haberler üzerinden ortaya konulmaya çalışılmıştır. Araştırmada bianet.org’da konuyla ilgili yer alan 34 haber söylem analizi kullanılarak çözümlenmiştir. İncelenen haberlerin, ağırlıklı olarak kentsel dönüşüm projesinden etkilenen yurttaşların bakış açılarını ve yaşadıkları olumsuzlukları merkeze koyan bir söylem aracılığıyla kurulduğu bulgulanmıştır. Buna koşut olarak haberlerde durum tanımlamaları, akredite nitelikteki kaynaklar yerine mahalle sakinleri ve onlara destek olanların açıklamaları üzerinden kurulmaktadır. Bu bağlamda, söz konusu projenin yurttaşı merkeze koyan bir bakış açısıyla haberleştirildiği, bianet.org internet sitesinin alternatif ve eleştirel bir haber söylemi kurmaya çalıştığı söylenebilmektedir. Anahtar sözcükler: Yurttaş Gazeteciliği, İnternet Gazeteciliği, Alternatif Medya.
2021
The innovations and changes that the 21st century brought to the journalism discipline are gaining a different dimension with each passing day. On the other hand, based on the importance of trusting the news, certain cases should not lose their existence and quality. The journalism profession assumes the task of informing readers should be done under all conditions and circumstances. Sometimes these conditions may coincide with challenging periods such as global pandemic. Under these circumstances the importance of accurate and reliable news delivery increases. Because readers get the news obtained from reliable sources and analyzed deeply, at the same time, it means that these news enter the circulation instantly thanks to new technologies. Slow journalism is a type of journalism that adopts an opposite approach to today's rapid news flow, which embodies different perspectives, emphasizes the use of resources in news and adopts investigative journalism, rather than general news. The aim of the study is to analyze pandemic news published between March 1 and May 15, 2020 in the edition of Long Read, which is the journalism practice of The Guardian newspaper, in terms of news and resource variety. According to the findings obtained as a result of the news, which were analyzed in 3 main categories and 29 sub-categories with the content analysis method, indicate that diversity is relatively ensured in pandemic news, but it is inadequate in terms of resource use. In addition to source and news diversity, source types are also extremely important in slow journalism practices. For this purpose, the types of sources used in the news published in the mentioned date range were analyzed with the same method.
2020
Dijital tabanlı teknolojiler aracılığıyla yapısallığını meydana getiren kitle iletişimin araçları ile örgütlenen yeni medya düzeni, tüm aktörleri ile birlikte dönüşüme uğramaktadır. Gazeteler ve medya kuruluşları yeni gazetecilik teknolojilerine uyum sağlamak zorunda kalmaktadır. Yeni gazetecilik haber üretim pratikleri içerisinde içerik üretiminde bulunan gazeteler ve bu içeriklere muhatap kalan okurlar, değişen enformasyon miktarı, hızı ve yapısı paralelinde dönem dinamikleri bünyesinde şekillenmektedir.İnternet teknolojileri ve sosyal medya platformları varlığında içeriği hem üreten, hem tüketen konumundaki bireylerin varlığında yeni medya düzeninin enformasyonu anlık hızda, bol tüketimi addetmektedir. Mevcut durumun iletişim sürecine yansıması ise her şeyden biraz ilgi sahibi olan; ancak hiçbir şeyden tam anlamıyla bilgi sahibi olamayan bireyleri içermektedir. Bu bağlamda maruz kaldıkları içerikleri yüzeysel seviyede tüketen bireyler, konunun derinine inmemek suretiyle olayların...
Proceedings of Akademik …
Özet: Çok kaynaktan beslenen bağımsız haber portallarının sağladığı faydalar arasında haber zenginliği, olayları farklı açılardan görme olanağı ve haber sunumundaki tarafsızlık sayılabilir. Web ortamındaki haber kaynaklarının sayısında ve bu kaynaklar tarafından yayımlanan haberlerde aşırı artış gözlenmektedir. Bu durumu kullanıcılara hissettirmeden, gelişmekte olan olaylarla ilgili veya kullanıcı için önemli haberlerin kolayca izlenmesine olanak sağlayacak haber portallarının yapımında yenilikçi yaklaşımların kullanılması gerekmektedir. Bu yaklaşımlar kullanıcılar için geniş bir hizmet yelpazesi sağlayabilecektir. Bu makalede, haber portalı geliştirilmesinde kullanılabilecek olan yenilikçi yaklaşımlar tanımlanıp, bu yaklaşımların araştırma grubumuz tarafından yapımı sürmekte olan büyük ölçekli Bilkent Haber Portalındaki kullanımı anlatılmaktadır.
Süleyman Demirel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi, 2020
Basın İlan Kurumu'nda çalışan personelin gazetecilik kavramına ilişkin metaforik algıları incelenmiştir. Araştırmada nitel araştırma yöntemlerinde sıklıkla kullanılan olgu bilim modeli kullanılmıştır. İstanbul ilinde bulunan Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü'nde görevli 40 personel ile yüz yüze görüşmeler yapılarak, gazeteci kavramına ilişkin geliştirdikleri metaforlar içerik analiziyle analiz edilmiştir. Araştırma sonucunda, gazeteci kavramına ilişkin 5 kategori altında 29 metafor geliştirdikleri görülmüştür. Gazetecinin halkı bilgilendiren, yardımsever, çalışkan, gerçekleri ortaya çıkaran, her ortama ayak uyduran yapıda olduğu metaforlar aracılığıyla ortaya konmuştur. Gazeteci kavramının önemi vurgulanmaya çalışılmıştır.
Düşeni kaldır Döküleni doldur Ağlayanı güldür Dar’da yalan söyleme… “Sıraç köylerinde kimse "öldü..." demez, göçtü der atalarımız. İnsanoğlu kuş misali bugün konar, yarın göçer. Kutsal gün perşembeyi cumaya bağlayan gece. Eski takvime göre yeni gün. Kurt, kuş cümle alem bırakır her şeyi, insanoğlu mu bırakmayacak? Yer gök duaya durur, her can yaradana çağırır, hayırlı gündür perşembeyi cumaya bağlayan gece. Lokmalar dağıtılır, ataların kabirleri ziyaret edilir, lokmalar bırakılır kuşun, kurdun hakkı diye.”
Ankara Üniversitesi İlef Dergisi, 2019
Gazetecilerin, politikacıların, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin, sivil inisiyatiflerin, yurttaş gazetecilerin ve çevrimiçi toplulukların aynı anda iletişim kurmasını sağlayan bir ekosistem olarak Twitter; profesyonel ve amatörlerin, mesleki bilgiyle amatör sezginin buluşmasına olanak tanıyarak yeni bir gazetecilik anlayışı ortaya çıkartmakta, bu gazetecilik türü “sanal ortam gazeteciliği” (ambient journalism) ya da “son kullanıcı gazeteciliği” (end-user journalism) gibi farklı kavramlarla tanımlanmaktadır. Ancak Twitter’ın sunduğu etkileşim ortamının gazeteciler tarafından nasıl kullanıldığı hâlâ tartışmalıdır. Türkiye’deki gazetecilerin Twitter’daki etkileşimine odaklanan bu çalışmada, gazetecilerin takipçileriyle etkileşimi ve içerikteki etkileşim düzeyi üzerinden gazetecilik uygulamalarındaki dönüşüm sorgulanmıştır. Araştırmada, farklı medya kuruluşlarında çalışan 21 gazetecinin 14 Nisan ve 17 Mayıs 2018 tarihleri arasındaki tweetlerinin analiz edilerek niteliksel ve niceliksel olarak değerlendirilmesi; ayrıca üç gazeteci grubu -eşik bekçileri, muhabirler ve serbest gazeteciler- arasındaki farklılaşmanın ortaya konulması amaçlanmıştır.
Loading Preview
Sorry, preview is currently unavailable. You can download the paper by clicking the button above.