Academia.edu no longer supports Internet Explorer.
To browse Academia.edu and the wider internet faster and more securely, please take a few seconds to upgrade your browser.
…
11 pages
1 file
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
Amaç MADDE 1 -(1) Bu Kanunun amacı; işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması ve mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için işveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülüklerini düzenlemektir.
İŞYERİ VE İŞÇİ SAĞLIĞI, 2022
Occupational health and safety is one of the most important elements that organizations have in order to protect themselves from competition and make their organizations sustainable. In the long term, the effectiveness of occupational health and safety practices has a positive effect on the efficiency of the organization and the health of the employees. In this sense, it is of great importance to eliminate the dangers in organizations, to predict and evaluate the risks, and to minimize the damage that these identified risks can cause to the organization and employees. In this study, the concept of occupational health and safety was brought to the fore, and it was carried out in order to evaluate the risks in a textile business and thus to define internal and external threats. In our study, possible hazards in the organization were tried to be determined using the Fine-Kinney method in order to achieve the above-mentioned occupational health and safety goals.
22.1 Giriş Bu yazıda kömür yakıtlı ve doğalgaz yakıtlı santralların üretim, devreye alma ve işletme süreçlerinde yaşanan işçi sağlığı güvenliği konularını irdelenmiştir. Bilindiği üzere bu tür tesisler birçok endüstriyel tesis (örneğin kimya fabrikaları, çimento fabrikaları vb.) ile benzerlik gösterir. Hepsinin yapımında inşaat işleri, çelik, boru ve ekipmanların imalatı ve montajı ile elektrik işleri söz konusudur. Bunun yanı sıra hepsinde izolasyon ve boyama gibi ortak faaliyetler vardır. Termik santrallar inşaat sürecinde bu tür tesisler ile benzerlik gösterirken devreye alma ve işletme süreçleri farklılıklar göstermektedir.
GÜRÜLTÜNÜN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNE ETKİSİ, 2022
Endüstriyel kirlilik yükü göz önüne alındığında, hava kirliliği ve su kirliliği gibi faktörlerin ön plana çıkmasına rağmen gürültü seviyelerinin istenmeyen hatta zararlı olduğu bilinmektedir. Çevredeki gürültü kirliliği işlerin işleyişine, üretkenliğe ve hatta çalışanların sağlığına ciddi zararlar verebilmektedir. Gürültü kirliliği hem oluşum periyodunun sıklığı hem de maruz kalma süresi dikkate alındığında birçok olumsuz etkinin ana nedeni olarak görülebilir. Bu çalışmada Türkiye’de gürültü kirliliği türü, gürültü kirliliğinin oluşumu ve etki mekanizması araştırılmıştır. Aynı zamanda gürültü kirliliğine ilişkin kapsamlı değerlendirme, değerlendirme ve öneriler iş sağlığı ve güvenliği açısından ortaya konulmaya çalışılmıştır.
2019
Öz Lojistik kavramının tarihi incelendiğinde askeri bir kavramken sanayi devrimi ile birlikte geliştiğini, günümüzde ise taşımacılıktan çok daha geniş bir anlama erişerek, taşımacılığın öncesi ve sonrası tüm süreçleri kapsadığı görülmektedir. Tüm bu süreçler iş sağlığı ve güvenliği açısından ele alındığında lojistik Nace Kod Listesi'nde tehlikeli sınıfta nitelendirilmektedir. Bu çalışmada; iş sağlığı ve güvenliği kavramının kısa tarihsel gelişiminin incelenmesinin ardından genişleyen lojistik kavramı ışığında sektörde taraf olduğumuz uluslararası sözleşme ve standartların iş sağlığı ve güvenliği açısından değerlendirilmesi, sektöre ait iş kazası istatistiklerinin hem Türkiye hem de dünya açısından analiz edilerek, Türkiye'nin lojistik sektöründe önemli bir üs olabilmesi için iş sağlığı ve güvenliğindeki durumuna ilişkin önerilerin sıralanması amaçlanmaktadır. (Bu tam metin Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi II. Uluslararası Kahramanmaraş Yönetim, Ekonomi ve Siyaset Kongresi Tam Metin Kitapçığında Yayınlanmıştır.)
2017
İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Derleyen: Vedat Laçiner *13 Ekim 2017 tarihine kadar güncellenmiş en son halidir. Kanun Numarası: 6331 Kabul Tarihi: 20.06.2012 Yayımlandığı Resmi Gazete: 30.06.2012, Sayı: 28339 Yayımlandığı Düstur: Tertip: 5, Cilt: 52 Genel Yürürlüğe Giriş Tarihi : 01.01.2013 En son değişiklik: 01.07.2017 tarihinde RG’de yayımlanan 7033 sayılı Yasa ile olmuştur.
Loading Preview
Sorry, preview is currently unavailable. You can download the paper by clicking the button above.
Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi 2020 (ICHES-IDU 2020), 2020
Güvenlik Sektöründe Taktiksel Yöneticilik, 2014
SAĞLIK ÇALIŞANLARININ ŞİDDETE KARŞI GÜVENLİK VE GÜVEN DÜZEYLERİNİN İNCELENMESİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA, 2022
Mühendislik ve Multidisipliner Yaklaşımlar, Prof. Dr. Abdulkadir Güllü,Dr. Öğr. Üyesi Senai Yalçınkaya, Editör, Güven Plus Grup A.Ş. Yayınları, İstanbul, ss.369-402, 2021, 2021
Güvenlik Sektöründe Taktiksel Yöneticilik, 2014
Akademik Sosyal Araştırmalar Dergisi, 2021
KÖPRÜ VE VİYADÜKLERDE FARKLI TEKNİKLERİN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BAKIMINDAN DEĞERLENDİRİMESİ, 2022
İzmir Demokrasi Üniversitesi Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi (ICHES), 2020
İŞYERİ HEKİMLİĞİNDE SAĞLIK BİLİŞİMİ: İHTİYAÇLARIN ANALİZİ, 2017
İSİG Kongresine Giderken Pandemi Sürecinin İşçi Sağlığı ve Güvenliğine Etkileri, 2021