Academia.edu no longer supports Internet Explorer.
To browse Academia.edu and the wider internet faster and more securely, please take a few seconds to upgrade your browser.
…
11 pages
1 file
در این این مقاله رامین وصلی ابتدا به تفاوت نگاه دین و فلسفه به ( خدا ) را در ادیان ابراهیمی و فلسفه کلاسیک و مدرن می پردازد و سپس مفهوم ( خدا ) و جایگاه آن در الهیات بهایی را بررسی می کند
نامه آموزش عالی, 2024
هدف: مقاله حاضر با هدف شناسایی راهکارهای تحقق حکمرانی موثر در نظام سنجش و پذیرش دانشجو با تمرکز بر آزمون سراسری در ایران تدوین شده است. روش پژوهش: این پژوهش به روش کیفی انجام شده است. دادههای اولیه از طریق مصاحبه با 27 نفر از خبرگان علمی و اجرایی سنجش و پذیرش گردآوری شدهاند. پس از کدگذاری مصاحبهها، 175 مضمون پایه استخراج گردید که در 23 مضمون سازماندهنده دستهبندی شد. تحلیل اطلاعات با استفاده از تحلیل مضمون انجام و صحت انجام پژوهش توسط گروه کانونی تأیید شد. یافتهها: راهکارهای دستیابی به حکمرانی خوب و موثر در نظام سنجش و پذیرش در هفت بخش دستهبندی میشوند: 1) یکپارچگی حکمرانی، 2) بهینهسازی فرآیند سنجش، 3) بازنگری در فرآیند پذیرش، 4) تقویت هدایت تحصیلی و شغلی، 5) بازنمایی مدیریت نهادی، 6) الزامات اقتصادی و اجتماعی و 7) اصلاحات رویکردی. نتیجهگیری: یافتههای پژوهش نشان میدهد حکمرانی موثر و ارتقای نظام سنجش و پذیرش دانشجو مستلزم سیاستگذاری و برنامهریزی کلان و یکپارچه، مصوبات بهروز، تقسیم کار ملّی واضح و هماهنگی بین دستگاههاست. اقدامات تکمیلی شامل تفکیک سنجش از پذیرش، افزایش نقش دانشگاهها در پذیرش و انتخاب رشته، تحول جدی در هدایت تحصیلی، اصلاحات در معیارهای سنجش و اجرای آزمون، ساماندهی بازار کنکور و آغاز اصلاحات گفتمانی میباشد.
2022
این کتاب دارای پنج جلد و دربارة روشها و فنون برنامهریزی با تاکید ویژه بر روشها و فنون برنامهریزی شهری است.
USB, 2020
خلیج فارس در طول تاریخ ایران بهدلیل دارا بودن موقعیت خاص، همواره مورد توجه بوده است. از آنجاکه کشتیهای تجاری در خلیج فارس به واردات و صادرات کالا مشغول بودهاند، از اینروی سواحل آن یکی از لبههای برخورد با افکار و مذاهب متفاوت بوده است. علاوهبر متون تاریخی، شیوۀ تدفین، راه مناسبی برای ارزیابی و بررسی گرایشهای مذهبی مردمانی است که در این خطه روزگار بهسر کردهاند. از این میان، شیوه تدفین متعلق به زردشتیان در حاشیۀ خلیج فارس کمابیش شناخته شدهاند همچون نمونههای شناختهشده در جزیره خارک، بندر سیراف و نیز شغاب بوشهر. دستکندهای بوستانو، در سواحل خلیج فارس و نزدیک به پارسیان (=گاوبندی)، در کنار بقایای فرهنگی از ادوار اسلامی به-نام «بندر صیادی جوادالائمه» و در نزدیکی روستای بوستانو، میتواند ما را در شناخت بهتر این نوع معماری در این بخش از کشور یاری نماید. به نظر میرسد این دستکندها بهعنوان گوردخمه، سنت تدفینی از دورۀ ساسانی بوده که همچنان در دوره اسلامی مورد استفاده قرار گرفته است. همچنین شاید بتوان موقعیت بستانو را با آپسانۀ باستانی تطبیق داد و قدمت آنرا تا زمان اسکندر مقدونی عقب برد. کلیدواژگان: گوردخمه، دستکند، بستانو، ساسانی، پارسیان (=گاوبندی)، هرمزگان، خلیج فارس
Women's Health Bulletin, 2018
سابقه و هدف: در جوامع امروزی توجه به پرستاران و پرداختن به مشکلات آن¬ها از اهمیت بالایی برخوردار است. لذا هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش واسطه¬ای استرس بیمارستانی و اضطراب در رابطه بین سرمایه روانشناختی و افسردگی پرستاران بود. مواد و روش¬ها: پژوهش از نوع همبستگی بود که در قالب یک مدل تحلیل مسیر به بررسی متغیرهای پژوهش پرداخت. نمونه آماری در برگیرنده 178 پرستار زن در بیمارستان¬های بروجرد از استان لرستان بود که با استفاده از روش نمونه¬گیری تصادفی انتخاب گردیدند. به منظور گردآوری داده¬ها از پرسشنامه هیجانات منفی، پرسشنامه استرس بیمارستانی و پرسشنامه سرمایه روانشناختی استفاده شد. یافته¬ها: بررسی فرضیه¬های مستقیم نشان داد که: (1) استرس بیمارستانی تحت تأثیر متغیرهای امیدواری (01/0P <، 23/0- =β)، خودکارآمدی (05/0P <، 14/0- =β)، تاب¬آوری (05/0P <، 24/0- =β) و خوش¬بینی (01/0P <، 30/0- =β) است؛ (2) متغیر اضطراب توسط تاب¬آوری (01/0P <، 19/0- =β) و خوش¬بینی (05/0P <، 32/0- =β) پیشبینی می¬شود؛ (3) استرس بیمارستانی قادر به پیشبینی اضطراب (01/0P <، 29/0 =β) است؛ (4) متغیر افسردگی متأثر از متغیر اضطراب (05/0P <، 60/0 =β) می¬باشد. همچنین، بررسی فرضیه¬های غیر مستقیم نتایج نشان داد که: (1) استرس بیمارستانی در رابطه بین ابعاد سرمایه روانشناختی و اضطراب، نقش واسطه¬ای ایفا می¬کند؛ (2) اضطراب در رابطه بین ابعاد تاب¬آوری و خوشبینی از سرمایه روانشناختی، با افسردگی و نیز بین استرس بیمارستانی با افسردگی نقش واسطه¬ای ایفا می¬کند. نتیجه گیری: می¬توان با تمهیدات خاص از قبیل تقویت سرمایه روانشناختی موجب کاهش استرس بیمارستانی و همچنین اضطراب و افسردگی در پرستاران زن شد.
پژوهش در علوم ورزشی, 2008
هدف از انجام اين تحقيق، شناخت عوامل موثر بر خشونت گرايي تماشاگران فوتبال کشور، با هدف ارايه راهکارهايي براي پيشگيري، نظارت و کنترل اين پديده به تصميم گيرندگان است. براي جمع آوري داده ها و اطلاعات مربوط به متغيرهاي اين تحقيق، از پرسشنامه استفاده شد. ضريب آلفاي کرونباخ براي تعيين پايايي اين پرسشنامه توسط محققان 75 درصد برآورد شد. جامعه آماري اين تحقيق شامل همه افرادي است که براي ديدن شصت و يکمين مسابقه فوتبال بين تيم هاي استقلال و پرسپوليس به ورزشگاه آزادي آمده بودند. حجم نمونه با استفاده از جدول هاي "لين"، 383 نفر در سطح معني داري 95 درصد برآورد شده بود که با توجه به احتمال مخدوش بودن بعضي از پرسشنامه ها، تعداد بيشتري توزيع شد و در نهايت تحليل ها با داده هاي حاصل از 400 پرسشنامه با استفاده از جدول هاي تقاطعي، آزمون خي دو و همبستگي اسپيرمن انجام شد. نتايج نشان داد که از بين متغيرهاي گوناگون اثرگذار بر خشونت تماشاگران، سن، تحصيلات و وضعيت اقتصادي- اجتماعي، رابطه معکوس معني دار و عوامل محيطي رابطه مستقيم معني دار با بروز خشونت دارد؛ در مقابل وضعيت تاهل و شغل تماشاگران رابطه معني داري با بروز خشونت ندارد. بهبود عوامل محيطي ورزشگاه مانند سازوکار تهيه بليت، سرويس هاي رفت و آمد، امکانات رفاهي و بهداشتي ورزشگاه، نحوه قضاوت داور و عملکرد بازيکنان، مربيان و نيروي انتظامي بر گرايش و بروز رفتار خشونت آميز تماشاگران اثر بازدارنده به سزايي خواهد داشت.
2015
امروزه نقش رهبران معنوی تحریک و برانگیختن کارکنان با بهکارگیری چشمانداز معنوی و ایجاد زمینههای فرهنگی بر اساس ارزشهای انسانی است تا کارکنانی توانمند، با بهرهوری بالا، متعهد و باانگیزه را پرورش دهند. هدف این پژوهش پاسخ به این سؤال است که آیا رهبری معنوی میتواند موجب افزایش عملکرد بنگاههای کوچک و متوسط در شهر اصفهان شود؟ این تحقیق با توجه به هدف کاربردی و از نظر روش توصیفی- پیمایشی و مبتنی بر مدل معادلات ساختاری است. جامعة آماری این پژوهش کارکنان شرکتهای کوچک و متوسط شهر اصفهان است که نمونهای به روش تصادفی ساده شامل 321 نفر از بین آنها انتخاب شد. ابزار جمعآوری اطلاعات در این پژوهش پرسشنامه است. برای تجزیهوتحلیل دادهها، آزمون فرضیهها و بررسی برازش مدل پژوهش، مدلسازی معادلات ساختاری با نرمافزارهایSPSS و AMOS بهکار گرفته شد. یافتههای تحقیق نشان داد رهبری معنوی بر عملکرد سازمانی تأثیر مثبت و معنادار دارد. همچنین، نتایج نشان داد عضویت و معناداری به عنوان پیامدهای رهبری معنوی بر عملکرد تأثیرگذارند.
2013
برای حفظ سلامت و نشاط آحاد جامعه ضروری است زمینه های لازم برای همگانی کردن ورزش در کشور فراهم آید. این امر به طور مکرر توسط مسئولان کشور در همه سطوح مورد تأکید قرار گرفته است. مقاله حاضر چارچوبی را برای بررسی موانع و راهکارهای ارتقای ورزش همگانی در ایران از نظر مدیران و متخصصان امر (تعداد نمونه) فراهم می آورد و برخی راه حل ها و راهبردهای موفق مورد استفاده توسط سایر کشورها را برای رفع این موانع ارائه می کند. نتایج حاصل از پرسش نامه های طراحی شده در مقاله حاضر نشان می دهد از بین راهکارهای مربوط به ساختار تشکیلاتی و وضع قوانین و مقررات، سه راهکار مشخص کردن شرح وظایف تمام سازمان ها و نهادهای دست اندرکار ورزش همگانی، اتحاد و یکپارچگی بین سازمان های دست اندرکار ورزش خصوصی همگانی در کشور و فراهم کردن زمینه های ورود بخش خصوصی به ورزش همگانی دارای بالاترین اولویت بودند. از بین راهکارهای مربوط به آموزش همگانی و رسانه ای سه راهکار انتقال پیام ها از طریق رسانه های مختلف و اطلاع رسانی از طریق صداوسیما، استفاده از ایده های نوآورانه و جذاب برای گسترش ورزش همگانی و ترغیب مردم به کاهش استفاده از خودرو؛ و در میان راهکارهای مربوط به نیروی انسانی، دو راهکار بهره گیری از نیروهای داوطلب در توسعه ورزش همگانی و تربیت کارشناسان و مدیران حرفه ای در ورزش همگانی و در میان راهکارهای مربوط به زیرساخت ها، سه راهکار طراحی شهری با رویکرد گسترش ورزش همگانی، احداث اماکن ورزشی، پارک ها و فضاهای باز و تجهیز آنها با وسایل ورزشی و تفریحی و حمایت مالی دولت و پرداخت یارانه، بالاترین اولویت را به خود اختصاص دادند. از بین راهکارهای فرهنگی و اجتماعی، دو راهکار از بین بردن باورهای غلط درباره پرداختن بانوان به ورزش و تغییر نگرش رهبران دینی و مدیران دینی و مدیران ارشد کشور به ورزش، از بالاترین اولویت برخوردار بودند.
Women Health Bulletin, 2019
با توجه به اهمیت مؤلفه اخلاق و نیاز به فهم عوامل مؤثر برآن و نیز گسترش فراوان به سمت برخورد با متغیرهای روانشناختی به عنوان متغیرهای پنهان به همان صورت که در دنیای واقعی می¬باشند جای تعجب نیست که در حیطه اخلاقیات نیز کم کم روش¬های آماری کلاسیک جای خود را به روش¬های نوین روانشناختی دهند تا گام مؤثری در جهت اعتلای دانش این حیطه برداشته شود. پژوهش حاضر با هدف بررسی هویت اخلاقی در دانشجویان زن براساس سطح خودتنظیمی در آنان در قالب یک مدل معادلات ساختاری صورت گرفته است. 361 دانشجوی دختر دانشگاه مازندارن به پرسش نامه های هویت اخلاقی بلک و رینولدز و هم چنین فرم کوتاه مقیاس خودتنظیمی پاسخ دادند و داده های به دست آمده از طریق نرم افزارهای اس پی اس اس و ایموس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. پس از تایید روایی عاملی مقیاس ها نتایج پژوهش حاکی از قدرت پیشبینی 69/0 خودتنظیمی در هویت اخلاقی زنان داشته است.
پژوهشنامه زنان, 2021
در این مقاله به روش تاریخی و با کمک گرفتن از نظریات جان رالز در موضوع عدالت، تلاش شده تا به فهم تعریف عدالت جنسیتی و دستهبندیهای موجود این تعاریف در بین متفکرین دوران مشروطه دست یابیم. بیش از 30 نفر از این متفکرین از طریق کلیه اسناد به جای مانده از آنها در چهار گروه متشرعین سنتی، متشرعین با نگاه اقتباسی، معتقدین به مردمسالاری دینی و ترقیخواهان سکولار مورد مطالعه قرار گرفتند. متناسب با این دستهبندی طیفی از نظرات ایشان از سنتیترین نگاه به عدالت جنسیتی تا مدرنترین شکل آن عرضه گردید. صحنه تعارضات اجتماعی در همه دورانها مملو از حضور همه اعضای این طیف بوده و در هردورهای بسته به شرایط بخشی از این طیف توانسته قدرت و سلطه نظری بیشتری یابد.
International Journal of Nations Research, 2021
مقاله پیشرو تحت عنوان پیشگیری و پیگیری تخریب اماکن مذهبی شیعی باتوجه به پرونده بودای بامیان میباشد. چرا که امروزه، به خاطر توجه فراوان جامعه بینالمللی به حقوق فرهنگی، اماکن فرهنگی مورد احترام جوامع هستند و هرگونه اقدامی علیه این اماکن مردود دانسته میشود. هدف از مقاله حاضر این میباشد که چطور با ظرفیتهای موجود در قوانین و عرفهای بینالمللی و با الگوگیری از پرونده بامیان، میتوان روند حفاظت از اماکن مذهبی شیعی را بهبود بخشید. برای رسیدن به این هدف، نیاز است ابتدا به بررسی اهمیت حفاظت از اماکن فرهنگی در نزد جامعه بینالملل پرداخته شود. روش بکار برده شده در این مقاله توصیفی-تحلیلی میباشد. یافتههای پژوهش حاکی از آن است که؛ حفاظت از تمام میراث فرهنگی بعنوان یک ارزش جهانشمول در دنیای امروز شناخته میشود و باتوجه به اینکه بیشک اماکن مذهبی دارای وصف فرهنگی هستند، حفاظت از اماکن مذهبی امری مورد توجه بسیار است. بنابراین، اماکن مذهبی شیعی دارای ارزش والایی برای حفاظت است.
Loading Preview
Sorry, preview is currently unavailable. You can download the paper by clicking the button above.
International Journal of School Health, 2017
Women's Health Bulletin, 2021
اقتصاد و بانکداری اسلامی, 2017
مهندسی عمران
Humanities Journal of University of Zakho, 2018
مجلة الاقتصاد المنزلي.جامعة المنوفية, 2020
Journal of Arid Environments, 2017
مجله طب جانباز, 2012
المجلة الدولية للتراث والسياحة والضيافة- كلية السياحة والفنادق- جامعة الفيوم, 2018
مطالعات میان رشته ای در علوم انسانی, 2011
دانش شناسی, 2010
International Journal of Behavioral Sciences, 2019
المؤتمر العلمي الدولي الخامس لكمية الاقتصاد والتجارة مستقبل الاقتصاديات العربية في ظل انتشار الأوبئة والجوائح الصحية, 2021
المجلة التاريخية المغاربية عدد 135/Revue d'Histoire Maghrébine n°135, 2009
El Tinto Numismático, nº 1, Vol. I, 2021
Hitit İlahiyat Dergisi, 2021