Academia.edu no longer supports Internet Explorer.
To browse Academia.edu and the wider internet faster and more securely, please take a few seconds to upgrade your browser.
By: Faranak faraji
2018
This research was aimed to determine the grazing behavior of Tali goat, as the dominant livestock, in the Zaminsang rangelands of Hormozgan province for four years starting from 2006. The indices examined in this study included the time of livestock entry to and exit from rangelands, the daily distance moved by the livestock, the livestock path, maximum and average livestock speed, and the time spent for livestock rest, movement and grazing. To determine the mentioned indices, the GARMIN GPS was used and closed with a special belt behind a threeyear-old goat. The GPS was activated when the livestock exited the barn. Then, at the end of the day, its data were extracted in the Ilwis software. The path of livestock movement was determined by the shepherds. According to the results, significant differences were found for the average speed of livestock in the fourth year, and the movement time and rest time in the fourth and fifth months, while no significant difference was found for other behavioral characteristics of livestock grazing. Moreover, during the study period, 31 to 39 percent of the time the livestock moved in the rangeland was dedicated to grazing.
مهندسی تونل و فضاهای زیرزمینی, 2014
Amirkabir Journal of Civil Engineering, 2021
2019
ددر این تحقیق بهینهسازی توزیع هوا در معدن زغالسنگ کلاریز شرقی با بهکارگیری الگوریتم ژنتیک برای جستجوی مقادیر بهینه تخصیص بادبزنها، افت فشار درهای تنظیمکننده و شدتجریان هر یک از شاخههای شبکه تهویه انجام گرفته است. با توجه به مدلسازی شبکه موجود معدن با نرم افزار ونتسیم، شدت جریان هوا در تعدادی از شاخهها کمتر از حد مورد نیاز برآورد شدهاست. بهینهسازی توزیع هوا در دو حالت مجزا شامل شرایط فعلی شبکه و نیز رعایت حداقل شدت جریان هوا در کلیه شاخهها انجام گرفتهاست. نوع جریان نیمهکنترلشده نوع دوم فرض شد و کدنویسی در نرمافزار متلب، بر مبنای کمینهسازی انرژی مصرفی، اعمال محدودیتهای قوانین شدتجریان و افت فشار کرشهف، به صورت توابع جریمه انجام گرفتهاست. در حالت اول بدون اعمال حداقل شدت جریان، مصرف انرژی کاهش یافت. در حالت دوم مقدار مصرف انرژی به 13696 وات و شدت جریان به 32 مترمکعب در ثانیه به دلیل هوارسانی به بیش از 22 شاخه معدن افزایش یافته است. تامین هوا و جبران افت فشار شبکه بسته به شرایط، با ترکیب سری و موازی دو بادبزن VTS11 موجود معدن انجام میگیرد. بررسی تاثیر مقادیر پارامت...
2018
تالابها یکی از با اهمیتترین اکوسیستمهای طبیعی کره زمین هستند. منطقه شکار ممنوع و تالاب قرهقشلاق از مهمترین و بزرگترین تالابهای اقماری دریاچه ارومیه و یکی از مناطق مهم پرندگان IBA در دنیا میباشد. اما متأسفانه در سالهای اخیر با توجه به فعالیتهای مخرب انسانی با مخاطرات فراوانی مواجه شده است. این پژوهش علمی- کاربردی با هدف ارائه برنامه راهبردی توسعه حفاظت محیطزیست تالاب قرهقشلاق با درنظر گرفتن شرایط و عوامل داخلی و خارجی حاکم بر منطقه و با استفاده از مدل تحلیلی SWOT به انجام رسید. بدینمنظور ابتدا عوامل داخلی (نقاط ضعف و قوت) و عوامل خارجی (فرصتها و تهدیدات) محیط تحت بررسی، پس از بازدید میدانی و تکمیل پرسشنامه توسط جامعه آماری و همچنین خبرگان منطقه شناسایی شدند و سپس در قالب جدولهای ارزشیابی عوامل داخلی (IFE) و ارزشیابی عوامل خارجی (EFE) نمرهدهی و وزندهی گردید. بهمنظور وزندهی عوامل داخلی و خارجی از فرایند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) و نرمافزار EXPERT CHOICE11 بهرهگیری شد که ضریب ناسازگاری در تمام مراحل وزندهی کمتر از 1/0 میباشد. همچنین بر اساس نتایج ماتریس ارزیابی ع...
Journal of Sustainable Architecture and Urban Design, 2017
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران, 2006
نانوسلولز شامل سلولز نانوکریستالیته شده و نانوالیاف سلولز به عنوان نانوبیومواد طبیعی ارزشمند که به ترتیب دارای نسبت طول به قطر کم و زیاد بوده و به روش مکانیکی به همراه پیش تیمارهای مختلف از الیاف گیاهان چوبی و غیرچوبی حاصل می شوند. پیش تیمارهای آنزیمی، شیمیایی و اکسیدی مختلفی برای کاهش مصرف انرژی و مقدار فیبریله شدن بیشترنانوالیاف پیشنهاد شده است. نانوالیاف سلولز به عنوان ماده اولیه قابل تبدیل به کاغذ، فیلم، هیدروژل، فوم و آئروژل شناخته شده است هرچند که بسیاری از این ویژگی ها برگرفته از طبیعت ذاتی این ماده شامل سبکی، مقاومت بسیار زیاد، ساختار بسیار فشرده، پایداری حرارتی مناسب، خواص ممانعتی بسیار عالی در برابر گاز ها می باشد. در این میان نانوالیاف سلولزی به دلیل دارا بودن نسبت طول به قطر و مقاومت بسیار زیاد در مقایسه با نانوویسکر سلولز دارای آینده نویدبخشی است.
MANZAR, the Scientific Journal of landscape, 2021
در سالهای اخیر رویکرد منظر در کنار سایر رویکردها، به سبب دیدگاه جامع و تبیین پارادایمهای نو در باز تعریف رابطه انسان و محیط بهطور گستردهای مورد توجه قرار گرفته است. با این حال مفهوم واحد و دقیقی از چیستی و ماهیت آن ارائه نشده و وجود ادبیات نظری گسترده در رابطه با تعاریف منظر، ابهام در مفهوم و دشواری درکاربست آن را در پی داشته است. هدف این پژوهش تبیین ماهیت و ابعاد مختلف رویکرد منظر از طریق تدوین مدل مفهومی با روش تحلیلی و مرور سیستماتیک از دو دیدگاه نظری و عملی است. براساس یافتههای این پژوهش، منظر از دیدگاه نظری و برمبنای آرای صاحبنظران درقالب یک پدیده عینی، کلیت عینی-ذهنی، پدیده زمانی-مکانی، تعامل میان طبیعت و فرهنگ و یا یک سیستم پیچیده تعریف شده است. همچنین منظر از دیدگاه عملی که رویکرد منظر خوانده میشود، بینش کلنگر و وجه کاربردیشده از مفاهیم نظری است. بر مبنای مرور سیستماتیک پژوهشهای پیشین رویکرد منظر بر سه مؤلفه ماهیت مفهومی، اصول و ویژگیها و فرایندهای مدیریت استوار است. ماهیت آن مرکب از وجوه کالبدی-معنایی و تفسیری از چارچوب مفهومی منظر در سیستم انسانی-محیطی است. اصول و ویژگیهای برآمده از این ماهیت، کلنگری، چندعملکردی، چندمقیاسی وجود ذینفعان متعدد، فرارشتهای، مشارکت، پویایی (اکولوژیکی-اجتماعی)، پیچیدگی و مبتنی بودن بر مکان است. همچنین مدیریت و برنامهریزیهای یکپارچه، انطباقی، مشارکتی، زمینهگرا و تابآور از استراتژیهای اصلی رویکرد منظر در سطح مدیریت بوده که به واسطه دو فرایند برنامهریزی-سیاستگذاری و تصمیم-پیادهسازی منجر به ایجاد دستورالعملهای اجرایی میشود. این رویکرد از طریق نظارت و کنترل موردارزیابی قرار گرفته و بهمنظور بسط و توسعه به صورت فرایندی چرخهای و پیشرونده تحول مییابد.
2020
در این پژوهش میزان مصرف انرژی و کارایی آن برای تولید انار در مناطقی از شهرستان مهولات استان خراسانرضوی با رویکرد تحلیل پوششی دادهها بررسی گردید. اطلاعات موردنیاز مطالعه از طریق تکمیل 80 پرسشنامه بین کشاورزان باغات انار در سال 2017 تکمیل گردید. با توجه به داده-های گردآوری شده از مطالعه میدانی در خصوص نحوه انجام عملیات زراعی در مورد این محصول، مقادیر انرژیهای نهاده و ستاده محاسبه و کارایی آنها مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که انرژی دو نهادهی سوخت و کود ازته به ترتیب با 15/44 و 64/29 درصد، پرمصرفترین نهادههای انرژی در تولید بودند. متوسط تولید محصول انار در روستای دوغآباد 75/7043 کیلوگرم بر هکتار و کل انرژی مصرفی در باغهای انار آن 13383 مگاژول بر هکتار محاسبه شد. نتایج نشان داد که با کاهش مصرف کود شیمیایی و افزایش استفاده از ماشین آلات در باغات انار میزان میانگین کارایی افزایش مییابد. لذا پیشنهاد میشود که از کودهای شیمیایی در باغات انار کمتر استفاده شود. همچنین افزایش کاربرد ماشینهای کشاورزی جهت صرفهجویی در وقت و افزایش کارایی پیشنهاد میگردد.
DOAJ (DOAJ: Directory of Open Access Journals), 2021
در سالهای اخیر رویکرد منظر در کنار سایر رویکردها، به سبب دیدگاه جامع و تببین پارادایمهای نو در باز تعریف رابطه انسان و محیط بهطور گستردهای موردتوجه قرار گرفته است. با این حال مفهومی واحد و دقیقی از چیستی و ماهیت آن ارائه نشده و وجود ادبیات نظری گسترده در رابطه با تعاریف منظر، ابهام در مفهوم و دشواری درکاربست آن را در پی داشته است. هدف این پژوهش تبیین ماهیت و ابعاد مختلف رویکرد منظر از طریق تدوین مدل مفهومی با روش تحلیلی و مرور سیستماتیک از دو دیدگاه نظری و عملی است. براساس یافتههای این پژوهش، منظر از دیدگاه نظری و برمبنای آرای صاحبنظران درقالب یک پدیده عینی، کلیت عینی-ذهنی، پدیده زمانی-مکانی، تعامل میان طبیعت و فرهنگ، و یا یک سیستم پیچیده تعریف شده است. همچنین منظر از دیدگاه عملی که رویکرد منظر خوانده میشود، بینش کلنگر و وجه کاربردیشده از مفاهیم نظری است. بر مبنای مرور سیستماتیک پژوهش های پیشین رویکرد منظر بر سه مولفه ماهیت مفهومی، اصول و ویژگیها، و فرآیندهای مدیریت استوار است. ماهیت آن مرکب از وجوه کالبدی-معنایی و تفسیری از چارچوب مفهومی منظر در سیستم انسانی-محیطی است. اصول و ویژگیهای برآمده از این ماهیت، کلنگری، چندعملکردی، چندمقیاسی، وجود ذینفعان متعدد، فرارشتهای، مشارکت، پویایی (اکولوژیکی-اجتماعی)، پیچیدگی و مبتنی بر مکان است. همچنین مدیریت و برنامهریزیهای یکپارچه، انطباقی، مشارکتی، زمینهگرا و تابآور از استراتژیهای اصلی رویکر منظر در سطح مدیریت بوده که بواسطه دو فرآیند برنامهریزی-سیاستگذاری و تصمیم-پیادهسازی منجر به ایجاد دستورالعملهای اجرایی میشود. این رویکرد از طریق نظارت و کنترل موردارزیابی قرار گرفته و بهمنظور بسط و توسعه بصورت فرآیندی چرخه ای و پیشرونده تحول مییابد.
فصلنامه علمی- پژوهشی اطلاعات جغرافیایی « سپهر», 2013
فصلنامه علمی - پژوهشی پژوهش و برنامه ریزی شهری, 2019
2001
این بررسی به منظور آشنایی با نحوه کاشت، داشت و برداشت، سازگاری و تولید گیاهان دارویی استان هرمزگان از سال 1381به مدت پنج سال در ایستگاه پخش سیلاب سرچاهان وابسته به مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی هرمزگان واقع در 115کیلومتری شمال بندرعباس در ارتفاع 780متر از سطح دریا به اجرا درآمد.بذر، قلمه، پاجوش و نهال گونههای دارویی، از عرصه پراکنش آنها و موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، تهیه و ده پایه از هر گونه (درختان به فاصله 10×10، درختچهها به فاصله 5×5، بوتهها به فاصله 3×3و علفیها در کرتهای 2×2متر مربعی) در زمینی به وسعت حدود 7هکتار منتقل گردید.در پایان سال پنجم، از 131 گونه گیاه دارویی کشت شده، تعداد 97 گونه با شرایط اقلیمی ایستگاه، سازگار، 7 گونه نسبتا سازگار و 7 گونه اصلا ناسازگار بودند. بذرهای 20 گونه کشت شده نیز سبز نشدند. مجموع 104 گونه سازگار و نسبتا سازگار، متعلق به 90جنس و 47خانواده بودند.خانوادههایMimosaceae وLamiaceae با هشت،Fabaceae با ششوAsteraceae با پنجگونه، بیشترین گونهها را دارا هستند. به لحاظ فرم، تعداد 40گونه درختی، 26گونه درختچهای، 26گونه بوتهای و 12گو...
Iranian Journal of Irrigation & Drainage, 2018
The effect of biofertilizer and chemical fertilizer on water use efficiency and physiological growth indices of henna as medicinal plant was studied at three water regimes in 2014-2015 grows. The research was carried out in an greenhouse experiment using a factorial based randomized complete bloch design with three replications. The factors were fertilizers (without any fertilizer (1), humic acid(2), application of mycorrhizae and vermicompost (3), vermicompost (4) and chemical fertilizer (5) and water deficit condition (100% W.R, 80% W.R and 60% W.R). Results showed that the application of arbuscular mycorrhizae, humic acid and normal condition (no water deficit), increased Plant height, Stem diameter, Leaf dry weight, Leaf fresh weight, No.khur, Plant dry weight and No.sub stem.The above mentioned characteristics were decreased under water deficit condition, non application of mycorrhizae and non application of humic acid. Application of mycorrhizae and humic acid significantly increased water use efficiency. The intraction effects of water deficit and mycorrhizae, was statisticaly significant. The highest water use efficiency (89.5
Halabja University Journal
Vegetation areas in the cities of the Kurdistan region is important to study as it directly impacts environmental factors as well as the lives of citizens and the weather of the area. this study aims to study the land use/cover state with remotely sensed data (RS) and geographical information systems (GIS) using satellite images from landsat 7-8 for the months of May and September of 2002-2020 along with landsat 5 for April and august of 2010. This was conducted through NDVI technology using bands 3-4-5 and bands 6-10 for Land Surface Temperature. To analyse the relationship between NDVI and LST a number of equations were utilised on the satellite images with RS and GIS programs. It was discovered that vegetation has a direct relationship with the temperature of the study area.
Loading Preview
Sorry, preview is currently unavailable. You can download the paper by clicking the button above.