Academia.edu no longer supports Internet Explorer.
To browse Academia.edu and the wider internet faster and more securely, please take a few seconds to upgrade your browser.
2011, Education Sciences
Ilkogretim Matematik ogretmen adaylariyla ders kapsaminda bir yariyil boyunca yapilan bu arastirmayla “Ders Arastirma calismasi sureci nasil gerceklesti ve bu surec ogretmen adaylarina neler kazandirdi?” sorularina cevap arandi. Veriler 24 ogretmen adayinin surecin basindan sonuna kadar tuttuklari gunlukler ve donem sonunda yazdiklari oz-degerlendirmelerden elde edildi. Arastirma bir ozel durum calismasidir. Bulgular ogretmen adaylarinin Ders Arastirma calismasi surecinde isbirlikli ogrenme becerileri ve ogretmenlik bilgilerinin gelistigini gostermektedir. Boyle bir arastirmayla brans ogretmen etkilesimine ogretmen adayligi doneminde baslanarak, ogretmen adaylarina alan bilgisi, ogretim yontemi, ogretici materyal uretme ve bunu arkadaslariyla paylasmalarina olanak saglandi.
İlköğretim matematik öğretmen adayları ile lesson study (ders araştırması) uygulaması.
Manas Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 2009
Bu araştırmanın amacı, eğitim fakültelerinde öğrenim gören ilköğretim matematik öğretmeni adaylarının Bilgisayar Destekli Matematik Öğretimi dersine yönelik görüşleri ile bununla ilişkili olabilecek demografik değişkenler arasındaki ilişkileri belirlemektir. Araştırmanın örneklemini; Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü'nde öğrenim görmekte olan son sınıf öğrencileri arasından rastlantısal olarak seçilen 73 öğrenci oluşturmaktadır. Verilerin toplanması aşamasında, araştırmacı tarafından hazırlanan "Bilgisayar Destekli Matematik Öğretimi Dersine Yönelik Görüşler" anketi ve demografik bilgi formu kullanılmıştır. Toplanan verilerin analizinde; frekans tabloları, t-testi ve tek yönlü varyans analizinden yararlanılmıştır. Araştırmanın sonuçlarına göre; cinsiyet, akademik başarı, bölümü tercih etme nedeni ve bilgisayara yönelik ilgi bakımından Bilgisayar Destekli Matematik Öğretimi dersine yönelik görüşler anlamlı düzeyde farklılaşmaktadır. Elde edilen sonuçlara dayalı olarak Bilgisayar Destekli Matematik Öğretimi dersinin içerik, program ve işlenişine yönelik öneriler geliştirilmiştir.
1999
Arastirmada amac stajyer ogrencilerin uygulamada matematik dersindeki islenis basamaginda gostermis olduklari davranislari hangi derecede gosterdiklerini saptamaktir. Bu amacla uygulamaya giden stajyer ogrencilerin uygulama okullarindan 5 ilkogretim okulundaki 20 kadin 24 erkek 4 ve5.sinif ogretmenlerine gelistirilen anket uygulanmistir .Veriler SPSS programinda cozumlenmistir. Arastirma sonuclarina gore stajyer ogrenciler ankette yer alan matematik dersi islenis basamagina iliskin davranislari bazen ve sik,sik derecesinde gostermektedirler.
2015
Is Tatmini bugunun dunyasinda en populer konulardan biridir. Bu calismada Aksaray Universitesi ve Cukurova Universitesinde bulunan ogretim elemanlarinin is tatminlerine etki eden demografik faktorler incelenerek her iki iki universite icin karsilastirmalar yapilmistir. Calisma, Universitelerin is tatminine etki eden demografik faktorlerin karsilastirmasi sebebiyle bu alanda yapilan ilk calismadir. Bu yuzden, Universitelerde belirlenecek uygun politikalarin hazirlanmasi konusunda onemli bir calisma oldugu dusunulmektedir. Bu calismada veriler, Aksaray Universitesi ogretim elemanlari icerisinden 179, Cukurova Universitesi ogretim elemanlarindan 189 kisiden anket yoluyla toplanmistir. Arastirma sonucunda, her iki universite ogretim elemanlarinin is tatmininin cinsiyet, unvan, medeni durum ve calisma suresi degiskenlerine gore istatistiksel olarak anlamli bir farklilik gostermedigi, ancak yas degiskenine gore Aksaray Universitesi ogretim elemanlarinin is tatminlerinde istatistiksel olar...
Trakya Eğitim Dergisi, 2021
Öğretmen adaylığı süreci her öğretmenin meslek hayatına başlamadan önce edindiği duygusal ve bireysel zor bir deneyimdir. Öğretmen adaylarının öğretmenlik uygulaması dersi kapsamındaki deneyimleri ile gözlemledikleri ve zihinlerinde oluşturdukları öğretmenlik algısı önemli olup gelecekteki mesleki hayatlarına yansıyacaktır. Bu nedenle çalışmanın amacı; öğretmenlik uygulaması dersi kapsamında matematik öğretmen adaylarının zihinlerinde algıladıkları öğretmen profillerini gerçekleştirebilme düzeylerinin incelenmesidir. Çalışmanın katılımcılarını; Sakarya ilinde bir devlet ortaokulunda, 2017-2019 yılları arasında üç farklı dönemde staj uygulamalarına katılan 11 öğretmen adayı oluşturmaktadır. Nitel araştırma yöntemlerinden durum çalışması olarak tasarlanan araştırmada, öğretmen adaylarının görüşlerini belirlemek için “Öğretmenlik Algısı Değerlendirme Formu” ve yapılan gözlemler için de “Uygulama Öğretmeninin Aday Öğretmeni Değerlendirme Formu” kullanılmıştır. Elde edilen veriler içerik...
EKUAD, 2015
Matematiksel faaliyetlerden zevk almak, günlük hayatta matematiği en iyi şekilde kullanmaktan geçer. Gerçekçi Matematik Eğitimi (GME) yaklaşımına göre, öğretim programının başlangıç noktası, öğrencinin anlamlı bir matematiksel etkinlik içinde yer almasını sağlayacak ve öğrenci için deneyimleştirilebilecek durumlar sunmasıdır. GME’de matematikleştirme bir anahtar süreçtir. Matematikleştirme, gerçek hayat probleminden başlayarak matematiksel kavrama ulaşma şeklinde işler. Bu bağlamda matematikleştirmede yeniden keşfetme vardır. GME’de matematiksel bilgiye öğretimin başında değil, öğretimin sonunda matematik ile ilgili yaşantılar yoluyla keşfederek ulaşılmalıdır. Bu çalışmada, sınıf öğretmen adayları üzerinde realistik matematik eğitimi uygulamalarının nasıl işlediğinin değerlendirilmesi ve bu uygulamalar hakkında öğrenci görüşlerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda araştırma, Çukurova Üniversitesi’nde eğitim-öğretim gören 106 (63 kız, 43 erkek) sınıf öğretmen adayı üzerinde gerçekleştirilmiştir. Araştırma 5 hafta boyunca devam etmiştir. İlk hafta öğretmen adaylarına problem, problem türleri ve problem çözme öğretimi ile ilgili kuramsal bilgiler verilmiş ve bu doğrultuda bazı etkinlikler yapılmıştır. İkinci hafta GME ile ilgili kuramsal bilgiler öğretmen adaylarına sunulmuştur. Üçüncü hafta, öğretmen adaylarına örnek GME uygulamaları tanıtılmıştır. Dördüncü hafta ise 3-4 kişilik gruplar oluşturulmuş ve bu gruplardan örnek GME uygulamaları hazırlamaları istenmiştir. Hazırlanan GME uygulamalarının gruplar tarafından sınıf ortamında sunulması sağlanmıştır. Bu sunumlardan sonra grupların hazırlamış olduğu uygulamalar sınıf ortamında tartışılmış geri dönütler bu şekilde sağlanmıştır. Ayrıca öğretmen adaylarından kendi belirledikleri bir konuyu GME’yi temel alarak nasıl öğreteceklerini gösterebilmeleri için bir günlük plan oluşturmaları istenmiştir. Beşinci hafta, görüşme formları aracılığıyla öğretmen adaylarının GME ve GME ile ilgili uygulamalı çalışmaları hakkındaki görüşleri alınmıştır. Bu görüşme formları arasından rastgele seçilen öğretmen adayları ile yüz yüze görüşme yapılarak süreç hakkındaki görüşler derinlemesine incelenecektir. Hem nicel hem de nitel verilerin analizinde betimsel analiz tekniklerinden yararlanılmıştır. Analizler devam etmekte olup araştırmanın ilk bulguları öğretmen adaylarının GME ile ilgili olumlu düşüncelere sahip olduklarını, gelecekteki öğretmenlik yaşantılarında GME’yi derslerinde uygulamayı istediklerini göstermiştir. Ancak öğretmen adaylarının bazılarının hazırladıkları ders planlarında GME’nin temel bileşenlerini tam olarak yansıtamadıkları gözlenmiştir. Aynı zamanda bazı öğretmen adayları, gerçek yaşam problemlerini kurmada zorlanacaklarını, ders işlerken fazla zaman alacağını, doğrudan bilgi vermeye göre uygulanmasının daha zor olduğunu düşündüklerini belirtmişlerdir.
DergiPark (Istanbul University), 2003
Bu araştırma, birer öğretmen adayı olarak kabul edilen yatılı öğretmen okulu öğrencilerinin matematik tutumları ve matematik kaygıları ile bununla ilişkili olabilecek demografik değişkenler arasındaki ilişkinin belirlenmesi amacıyla yapılmıştır. Araştırmanın örneklemini; Bozüyük, Eskişehir, Kütahya Tavşanlı ve Afyon öğretmen okullarına devam eden 408 öğrenci oluşturmaktadır. Verilerin toplanması aşamasında; öğretmen adaylarının matematik tutumlarını ölçmek için Matematik Tutum Ölçeği, Matematik kaygısını ölçmek için Matematik Kaygısı Ölçeği ve araştırmacılar tarafından hazırlanan bir demografik bilgi formu kullanılmıştır. Toplanan veriler T-testi, Pearson Moment Korelasyon ve Varyans Analizi teknikleri ile test edilmiştir. Matematik tutumu ve matematik kaygısı arasında yüksek bir ilişki bulunmuştur.
Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Dergisi, 2021
Takım destekli bireyselleştirme tekniğinin kaynaştırma eğitimi uygulamaları matematik dersinde uygulanmasına yönelik öğrenci görüşleri 188 öğretim planları üç ayrı sınıfta altı hafta boyunca uygulanmıştır. Öğretim uygulaması tamamlandıktan sonra öğrencilerle görüşme yapılmıştır. Öğrenci görüşleri, yarı yapılandırılmış görüşme formu ile toplanmıştır. Öğrenci görüşlerinin çözümlenmesinde içerik analizi kullanılmıştır. Araştırma sonuçlarına göre kaynaştırma öğrencileri ile diğer öğrencilerin, takım destekli bireyselleştirme tekniğine yönelik öğretimi başarılı, olumlu ve eğlenceli buldukları belirlenmiştir. Bununla birlikte tekniğin öğrencilerin ders başarısını artırdığı, derse karşı olumlu tutum geliştirmelerine katkı sağladığı, özel gereksinimli bireylere yönelik sosyal kabullerini arttırdığı ve öğrencilerde bazı değerlerin içselleştirilmesine katkı sağladığı belirlenmiştir.
e-Journal of New World Sciences Academy, 2014
The purpose of this study was to introduce a professional development program prototype that developed towards mathematics teachers and to examine the views of the participant teachers about this program prototype. The research was a part of comprehensive action research. Participants of the research were eight mathematics teachers. Data were collected via open ended questions and analyzed using descriptive analysis. The results of the study showed that the expectations of the teachers from the professional development program were improving their knowledge, improving their skills and sharing their experiences. Besides it was found that teachers were thinking that this professional development program prototype contributed them. Another result reached in the study was the views expressed by teachers regarding the increase in their awareness and arrangement of their instructions by making self-criticism due to the professional development program prototype. Suggestions were presented in accordance with the results.
2001
Gunumuzde anlamli ogrenmenin onemi bilinmekte, ancak anlamli ogrenmenin nasil saglanabilecegi konusundaki calismalar henuz devam etmektedir. Bu calismalarda anlamli ogrenen ogrenciler ile ezbere ogrenen ogrenciler arasindaki farklar ve hangi yontem ya da stratejinin anlamli ogrenmeye daha buyuk katkisi oldugu arastirilmaktadir. Anlamli ogrenmeyi secenler, ezbere ogrenenlerin yaptigi gibi bilgiyi birbirinden bagimsiz ve ayristirilmis ogeler olarak almaktansa, guclu hiyerarsik yapilar olusturup, kapsamli kavramlar olarak almakta ve uzun sureli hafizaya yerlestirmektedirler. Anlamli ogrenmenin temel kazanimlari, yeni bilginin uzun donem hafizada tutulmasi, istenildiginde geri cagrilabilmesi, sonraki ogrenmeleri kolaylastirmasi ve alisilmisin disindaki problemleri cozerken bilginin mantiksal yargilama sureclerinde kullanilabilmesini saglama kabiliyetidir. Bu acidan kavram haritalari anlamli ogrenmeye katkisi olan bir aractir. Kavram haritalari ogrenim araci olarak bir cok okul ve ogretm...
Eğitim Teknolojisi Kuram ve Uygulama, 2016
Some of the students develop negative attitudes towards mathematics because they think that mathematics include some topics which are difficult to understand. This study compares the attitudes of three group of students in 9th grade students towards mathematics in which one group use learning objects in classroom activities, one group in extracurricular activities and one group did not use the objects. Totally 76 (n1=24, n=26, n3=26) students participated to the study. Since the study was carried out as a quasiexperimental design, an attitude scale for mathematics was used as pretest and posttest and interviews were conducted inorder to discuss the attitudes in detail. In this regard, interviews were administered with four students from each two groups in which the learning objects were used. As a result, no significant difference in attitudes scores were noticed among groups used learning objects in different ways and the groups did not used learning object. Also, only a significant difference is determined between pretest and post attitude scores in the group in which learning objects were used in classroom activities. In attitudes towards mathematics, interest and features of the objects were the themas which come front. The results of the study suggest that learning objects may be used in classroom activities and also in extracurricular mathematics activities but do not provide a significant development in attitudes for students.
2020
Yusuf Has Hacib' in eseri Kutatgu-bilig hayat hakkinda (mutlu olmak icin) bilgiyi kutlamak anlamina gelmektedir. Eser, mesnevi seklinde yazilmis bir destan niteligindedir ama kisisel sembolik bir anlami oldugu da soylenmektedir. Icinde iki matematik kavrami gecmektedir. Burada o iki matematiksel kismin aday matematik ogretmenlerinden amacli orneklem yontemiyle secilmis birisiyle klinik mulakat yolu ile matematiksel dusunme acisindan incelenecektir. Sonucta ogrenci cevaplarinin icerik analizine tabii tutulmasi dusunulmustur. Edebiyat yolu ile matematik calismak ornegi olarak dusunulen arastirmada ozellikle matematiksel kavramlarin eski ve yeni tanimlamalari, benzerlikler, farklar, uzerinde durulacak, ve matematik ve sanat dersi icin bir mufredat parcasi olusturma calismasi yapilacaktir. Ogrencinin aday matematik ogretmenlerinden secilmesi matematik ve sanat dersinin onlarin egitiminde verilen secmeli derslerden birisi olmasindandir.
muzikegitimcileri.net
Müzik Öğretmenliği Lisans Programı öğrencileriyle, makalenin yazarları rehberliğinde gerçekleştirilen Okul Deneyimi-II dersinin/uygulamasının sunumunu içermektedir. Makale, mutlak bir araştırma çalışması olmayıp, dersin planlama, uygulama ve değerlendirme aşamalarının tanıtımını içeren bir takdim makalesidir.
Ana teması "21. yüzyılda matematik okuryazarlığı" olan 2. Türk Bilgisayar ve Matematik Eğitimi Sempozyumu'nu (TÜRKBİLMAT-2); 229 bildiri, 40 poster, 4 çalıştay ve alanında uzman 3 çağrılı konuşmacı ile düzenlemenin mutluluğu içerisindeyiz. Gerek gönderilen bildiri sayısı gerekse kabul edilen bildiri ve katılımcı sayısı bakımından TÜRKBİLMAT-2'nin bir önceki sempozyumdan çok daha fazla ilgi gördüğü anlaşılmaktadır. Artık TÜRKBİLMAT sempozyumları matematik eğitimcilerinin önemsediği, bir araya gelerek bilgi ve deneyimlerini paylaştığı en önemli bilgi şölenimiz haline gelmiştir. Sizlerin destekleriyle bundan sonraki süreçte de TÜRKBİLMAT sempozyumları giderek güçlenerek devam edecektir.
2015
Matematiksel faaliyetlerden zevk almak, gunluk hayatta matematigi en iyi sekilde kullanmaktan gecer. Gercekci Matematik Egitimi (GME) yaklasimina gore, ogretim programinin baslangic noktasi, ogrencinin anlamli bir matematiksel etkinlik icinde yer almasini saglayacak ve ogrenci icin deneyimleyebilecek durumlar sunmasidir. Bu calismada, sinif ogretmen adaylari uzerinde GME uygulamalarinin nasil islediginin degerlendirilmesi ve bu uygulamalar hakkinda ogrenci goruslerinin belirlenmesi amaclanmistir. Bu amac dogrultusunda arastirma, Cukurova Universitesi’nde egitim-ogretim goren 106 (63 kiz, 43 erkek) sinif ogretmen adayi uzerinde gerceklestirilmistir. Arastirma 5 hafta surmustur. Nitel verilerin analizin yaninda betimsel analiz tekniklerinden yararlanilmistir. Arastirmadan elde edilen bulgular, ogretmen adaylarinin GME ile ilgili olumlu dusuncelere sahip olduklarini, gelecekteki ogretmenlik yasantilarinda GME’yi derslerinde uygulamayi istediklerini gostermistir. Buna karsin bazi ogretm...
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 2019
Bu çalışmada, özel öğrenme güçlüğü olan öğrencilerin matematik becerilerinin geliştirilmesinde bilgisayar destekli öğretimin kullanıldığı 2000-2018 yılları arasında yapılan deneysel araştırmalar incelenmiştir. Bulgular, nitel araştırma yaklaşımlarından doküman analizi tekniğiyle elde edilmiştir. Veriler betimsel analiz yöntemi kullanılarak incelenmiştir. Bulgular tablo ve grafikler ile gösterilmiştir. İncelenen çalışmaların bağımsız değişkenlerine bakıldığında çarpma işlemi, aritmetik sayı birleşimi ve aritmetik öykü problemlerinin aktarım ölçüsü, temel çıkarma becerisi, problem çözme becerisi, çarpma işlemi içeren problem çözme becerisi, sayı karşılaştırma, sözel sayma, nesne sayma ve aritmetik becerileri, toplama ve çıkarma işlemi içeren sözel problem çözme becerisi, basit ve birleşik kesirler ile çarpma ve bölme işlemi gibi becerilerin çalışıldığı saptanmıştır. Elde edilen sonuçlara göre öneriler makalenin sonuç kısmında verilmiştir.
Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi
Bu araştırmanın amacı, ortaöğretim matematik öğretmen adaylarının alan ve alan eğitimi derslerine yönelik tutumlarını belirlemek ve cinsiyet, sınıf gibi değişkenlere göre incelemektir.Bu araştırma, nicel ve nitel araştırma yöntemlerinin bir arada kullanıldığı karma bir araştırma yöntemi ile yürütülmüştür. Araştırmaya ortaöğretim matematik öğretmenliği programına devam eden 110 öğretmen adayı katılmıştır. Veri toplama araçları olarak alan ve alan eğitimi derslerine yönelik tutum ölçekleri ve görüşme formu kullanılmıştır. Elde edilen nicel verilerin analizinde betimsel istatistikler, t-testi, varyans ve korelasyon analizi tekniklerinden faydalanılmıştır. Nitel verilerin analizinde ise betimsel analiz tekniği kullanılmıştır. Verilerin analizi sonucunda, öğretmen adaylarının matematik alan ve alan eğitimi derslerine yönelik tutum puanlarının ortalamalarının benzer düzeyde olduğu belirlenmiştir. Alan ve alan eğitimi derslerine yönelik tutum puanlarının cinsiyet ve sınıf değişkenlerine göre istatistiksel olarak anlamlı farklılık göstermediği ve tutum puanları arasında düşük düzeyde ilişki olduğu saptanmıştır. Ayrıca öğretmen adaylarının alan ve alan eğitimi derslerinin önemi, bu derslere yönelik ders çalışma planları, bu derslerin matematik öğretim programındaki yeterlik düzeylerine yönelik görüşlerinde ise benzer düzeylerde olduğu belirlenmiştir. Ancak nitel verilerin analizi sonucunda ise alan derslerine yönelik olumlu tutumların daha ön planda olduğu görülmektedir.
Kastamonu eğitim dergisi, 2020
Bu çalışmada matematik öğretmenlerinin öğretimsel kararlarındaki etik değerlendirmelerin belirlenmesi amaçlanmıştır. Araştırma çoklu durum çalışması olarak desenlenmiştir. Araştırmanın çalışma grubu üç ortaokul matematik öğretmenidir. Çalışmanın verileri katılımcılarla bir seri halinde ardışık olarak yapılan yarı yapılandırılmış görüşmelerle toplanmıştır. Öğretmen kararlarına ilişkin veri toplama sürecinde yapılan görüşmeler tanıma, plan, uygulama ve ölçme-değerlendirme olmak üzere dört başlık altında yürütülmüştür. Öğretmen kararları, "etik değerlendirme içeren kararlar" ve "etik değerlendirme dışında konuya yaklaşma" başlıkları altında betimsel analize tabi tutulmuştur. Öğretmenin hak, değer ve yükümlülüklerle ilgili sorular veya sorgulamalarına dayalı olarak aldığı kararlar etik değerlendirme içeren durumlar olarak sınıflandırılmıştır. Yapılan analizler sonucunda, matematik öğretim sürecinde planlama, uygulama ve ölçme-değerlendirme kapsamında birçok önemli kararın öğretmenler tarafından yapılan etik değerlendirmelere dayalı olarak alındığı belirlenmiştir. Ayrıca etik değerlendirmelerin öğretmen seçimlerinde köklü ve yaygın bir etki alanına sahip olduğu görülmüştür. Bu bulgulara dayalı olarak etik değerlendirmelerin uygulamaya ilişkin kararları şekillendirmedeki önemi üzerinde durulmuş ve öğretime ilişkin uygulamaları anlama ve anlamlandırma çabalarında göz ardı edilmemesi gereken bir bileşen olduğu ifade edilmiştir.
Ahi Evran Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi Dergisi, 2017
Bu çalışmanın amacı ilköğretim matematik öğretmeni adaylarının olmak istedikleri matematik öğretmeni profilini ortaya koymak ve bu doğrultuda lisans eğitimlerine ilişkin değerlendirmelerine yer vermektir. Bu amaçla araştırmaya 2012-2015 yılları arasında Okul Deneyimi dersini almış olan Karadeniz Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi son sınıf öğrencilerinden toplam 50 öğretmen adayı katılmıştır. Araştırmanın yöntemi durum çalışması olup, veri toplama aracı olarak iki açık uçlu sorudan oluşan bir form kullanılmıştır. Ankette öğretmen adaylarına "Nasıl bir öğretmen olmak isterdiniz?" ve " Üniversitede aldığınız eğitimin iyi bir öğretmen olmanıza katkısı nedir?" şeklinde sorular yöneltilmiştir. Elde edilen veriler içerik analizine tabi tutulmuştur. Verilerin analizleri sonucunda öğretmen adaylarının olmak istedikleri öğretmen profili ile ilgili "Bilgi", "Değerler", "Liderlik", "İletişim", "Rehberlik", "Matematik" ve "Kültür" olmak üzere yedi farklı tema ortaya çıkmıştır. Öğretmen adaylarının lisans eğitimlerine ilişkin verilerin analizi sonucunda da cevaplar "Öğretmen Yetiştirme Programı", "Akademisyen", "Mesleki Boyut", "İletişim" olmak üzere dört ana tema altında toplanmıştır. Anahtar kelimeler: Matematik, öğretmen eğitimi, öğretmen adayları.
Education Sciences, 2011
In this study, to present an instructional model by considering the existing models of instructional design (Addie, ARCS Motivation, Dick and Carey, ASSURE, Seels and Glasgow, Smith and Ragan, Universal, with the elaboration theory of Gerlach and Ely design models) with the nature of mathematics education and to reveal analysis, design, development, implementation, evaluation, and to revise levels with lower levels of the instructional design model were aimed. In this study, the qualitative case study design and document analysis method were used. Typical case sampling method within purposeful sampling methods was preferred. As a result, the most suitable predicted model as instructional design model to the nature of mathematics education was established according to the ASSURE model and supported by Dick and Carey model. With the use of this instructional design model are expected to perform more effective learning.
Loading Preview
Sorry, preview is currently unavailable. You can download the paper by clicking the button above.