Academia.edu no longer supports Internet Explorer.
To browse Academia.edu and the wider internet faster and more securely, please take a few seconds to upgrade your browser.
Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Kuruluşlar inovasyonun etkili gücünden hareketle inovasyonu etkin yönetecekleri bir yönetim sistemi oluşturma ihtiyacı içinde hareket etmektedirler. Standartlar ile inovasyon arasında ise karmaşık ve dinamik bir ilişki olduğu bilinmektedir. Bu araştırma, küresel olarak var olan ilk ulusal sertifikalandırılabilir standartlardan olan Ar-Ge yönetim sistemi UNE 166002 ile inovasyon yönetim sistemi olan ISO 56001 standartlarına odaklanmıştır. Amaç; kuruluşların inovasyon yönetim yeteneklerini artırmak için onlara faydalı olacak yönetim sistemlerini açıklamaktır. Bu makale ile yapılan literatür taramasında ilk olarak, inovasyon yönetimi ile yönetim sistemleri gözden geçirilmiş; ikinci olarak aralarındaki ilişki mevcut araştırmanın öncülleri olarak ortaya konulmuş ve kuruluşlar için katkıları belirtilmiştir.
As a result of the globalization process, the world has become a single market; in addition to this, only one production platform has emerged producing similar products and services. Companies need to make innovation about price, product, process, experience, marketing to make these products preferred. No matter what types of innovations are handled, the important thing is to use the advantages of various environmental situations effectively for the firm's well being. Without being different, vicious cycle will not be ended. To focus on different innovation forms, management innovation is a must. The aim of this study is to handle the importance of management innovation and the need for it in practice and analyze the effects of it on developing management concept. Özet Küreselleşme sürecine bağlı olarak dünya hızla tek bir pazar haline gelmiş, buna karşılık da tek bir üretim platformu ortaya çıkmıştır. Bu da piyasada birbirine benzeyen ürün ve hizmetlere neden olmaktadır. Tüketicinin emtialaşmış bu malları tercih noktası, işletmelerin fiyat, ürün, süreç, deneyim, pazarlama gibi açılardan inovasyona gitmesine bağlıdır. İnovasyonun çeşidi ne olursa olsun, önemli olan, işletmenin içinde bulunduğu değişken çevrenin sağlayacağı fırsatları, işletmenin yararına dönüştürebilmektir. Farklılık yaratılmadan kısır döngü çözülemeyecektir. Farklı inovasyon türlerinden bir veya birkaçı üzerinde odaklanabilmek için yönetim inovasyonuna ihtiyaç vardır. Bu çalışmanın amacı da, yönetim inovasyonunun önem kazanan yeri ve gerekliliğini teori ve uygulama boyutunda ele alarak, gelişen yönetim anlayışına etkilerini incelemektir. Anahtar Sözcükler : Yenilik, Yönetim İnovasyonu.
International Conference on Eurasian Economies 2016, 2016
Managers should understand the variables of innovation or the key points of creative innovation to ensure that businesses can decide fast and move correctly. Therefore, the purpose of this research is to analyze the key connections of innovation relations and creative innovation on management. This research will analyze five key issues: The processes of understanding the customers and users of the business. The ability of management to run the business and achieve business objectives. The employees' belief of creative innovation. The creative climate of the business. The support process of the business. As a result, five innovation variables of businesses will be analyzed and enlightened.
İnovasyon Yönetimi, 2020
Teknolojik (bilgi, bilişim, iletişim vb.) gelişim, küreselleşme, pazarlama stratejilerinin değişmesi, dünya ekonomilerinin hızla büyümesi ve bunun sonucunda tüketici ihtiyaç ve taleplerinde yaşanan değişimler rekabeti uluslararası bir boyuta taşımıştır. İşletmeler günümüzde pazar konumlarını koruyabilmek ve uzun dönemli karlılıklarını artırabilmek için mevcut stratejik ve pazarlama planlarını değiştirmek zorunda kalmaktadır. İşletmelerin uluslararası boyutta yaşanan bu değişimlere uyum sağlayabilmesi için kreatif düşüncelere öncelik vermeleri ve inovatif çalışmalara yönelerek yeni ürünler ortaya çıkarmaları gerekmektedir (Hancıoğlu ve Yeşilaydın, 2016: 106). İnovasyon ve/ veya yeni ürün, tüketicilerin yeni ve farklı olarak algıladıkları olguları temsil etmektedir. Yeni ürün geliştirme çalışmaları zor, maliyetli ve riskli bir süreç olmasına rağmen işletmelerin pazarda faal olabilmeleri ve rekabetin gerisinde kalmamaları açısından mecburidir. Yeni ürün kavramı var olan ürünün değiştirilmesi veya örgüt bünyesinde olmayan bir ürünün meydana getirilerek pazara arz edilmesi olarak ifade edilmektedir. Yeni ürün geliştirme sürecine geçilmeden önce inovatif ürün fikirlerinin oluşturulması gerekmektedir. Yeni ürün fikirlerinin uzun dönemli olabilmesi için fikirler etkin bir şekilde planlanmalı ve test edilmelidir. Bu nedenle işletmeler yeni ürünü test ederken; ürünün arz edileceği pazarı iyi bir şekilde analiz etmeli, teknolojik gelişmeleri yakından takip etmeli ve tüketici ihtiyaçlarını/ taleplerini belirlemelidir (Paksoy, 2017: 68). Özetle işletmelerin, inovasyon çalışmalarının önemini algılaması pazarda var olabilmeleri açısından önem arz ederken; inovasyon çalışmaları sonucu ortaya çıkarılan yeni ürünlerin müşterilere yarar sağlayacak formda geliştirilmesi işletmenin rakiplerine fark atabilmesi ve üründen verim elde edebilmesi açısından büyük önem arz etmektedir. İnovasyon ve yeni ürün kavramlarının son yıllarda işletmeler açısından bu denli önem hale gelmesi ve ulusal/ uluslararası çalışmalara konu olması bu çalışmanın ortaya çıkmasına kaynak olmuştur. Bu nedenle çalışmanın asıl amacını; inovasyon ve yeni ürün geliştirme kavramlarının tanımlanması ve bu iki kavram arasındaki ilişkinin gün yüzüne çıkarılması oluşturmaktadır. Bu bağlamda çalışma üç adımda tamamlanmıştır. Birinci adımda; yeni ürün geliştirme ve inovasyon kavramları açıklanarak aralarındaki ilişki ortaya konulmuştur. Devamında ise, yeni ürün geliştirme sürecinin aşamaları incelenmiştir. İkinci adımda; inovasyon yeteneğinin yeni ürün geliştirme başarısına etkisi araştırılmış ve araştırma ulusal ve uluslararası literatürde yer alan çalışma sonuçları ile desteklenmiştir. Çalışmanın son adımında ise; inovatif ürünlerde tüketici yayılımı araştırılarak bilgi verilmeye çalışılmıştır.
Toros Üniversitesi İİSBF Sosyal Bilimler Dergisi, 2021
Günümüzde yaşanan teknolojik gelişmeler ve küreselleşme insan yaşamını birtakım değişmelere götürecek yeniliklerle baş başa bırakmaktadır. İnsanı odağına alan bu yenilikler yaşanan gelişmelere paralel olarak küreselleşmeden kaynaklanan sınırların ortadan kalkmasına neden olmaktadır. Bu durum, örgütsel yapıları ihtiyaçların karşılanmasına yönelik olarak daha hızlı ve etkin bir şekilde cevap vermeye yöneltmektedir. Dolayısıyla yaşanan gelişmeler, işletmeleri yeniliklere daha açık yapılara dönüştürmeye ve rekabet edebilmek için değişmeye zorlamaktadır. İşletmeler, yaşanan bu değişimlere ayak uydurabildikleri ve benimseyebildikleri ölçüde başarıyı yakalayabilmektedir. Bu çalışmada yönetimin temelleri doğrultusunda işletme yönetiminin önemli konularından değişim yönetimi ve inovasyon kavramları ele alınmıştır. Değişim, inovasyon ve örgütsel değişim literatürdeki tanımlamalar ve açıklamalar ışığında irdelenmiştir. Örgütsel değişim faktörleri temelinde değişim yönetimi ve değişim ile inovasyon ilişkisi literatür kapsamında açıklanmıştır. Değişim ve inovasyon konusunda başarıya ulaşmak için işletmelerin yapacağı işlemler ve izlenmesi gereken süreçler açıklanarak inovasyon temelli değişim yönetimi üzerinde durulmuştur. İşletmelerin başarılı olabilmeleri için gerekli şartların neler olabileceği ortaya konulmuştur.
Journal of Economics Business and Political Researches (İktisadi İdari ve Siyasal Araştırmalar Dergisi), 2018
Öz Bu çalışmanın amacı, yöneticilerin dönüşümcü liderlik özelliklerinin KOBİ'lerde inovasyon (yenilik) stratejilerinin uygulanmasında etkili olup olmadığını belirlemektir. Nicel araştırma yöntemi esas alınarak hazırlanan bir anketle Aksaray OSB'de faaliyet gösteren KOBİ'lerdeki 149 üst düzey yöneticilerden kolayda örnekleme yöntemiyle veri toplanmıştır. Toplanan veriler korelasyon, ANOVA, regresyon analizine tabi tutulmuştur. Yapılan analiz sonuçlarına göre, yöneticilerin dönüşümcü liderlik özelliklerinin inovasyon stratejilerinin uygulanmasında etkili olduğu belirlenmiştir. Ayrıca, dönüşümcü liderlik özelliğinin, inovasyon stratejilerinin alt boyutları olan agresiflik ve risk alma boyutları üzerinde etkisinin olmadığı sonucuna ulaşılmıştır. Buna karşılık; analiz, savunmacılık, gelecek odaklılık ve proaktiflik alt boyutları üzerinde etkisi olduğu belirlenmiştir. Bu sonuç, yöneticilerin sahip olduğu dönüşümcü liderlik özellikleri sayesinde KOBİ'lerde inovasyon stratejilerini uygulayabildiklerini göstermektedir. Abstract The purpose of this study is to determine whether the managerial leadership qualities of the managers are effective in the implementation of innovation strategies in SMEs. With a questionnaire based on the quantitative research method, data are gathered from 149 senior managers in SMEs operating in Aksaray OIZ by using by convenience sampling method. The collected data are subjected to correlation, ANOVA, regression analysis. According to the results of the analysis, transformational leadership characteristics of managers have been found to be effective in the implementation of innovation strategies. In addition, the transformational leadership feature has been achieved that it has no impact on the sub-dimensions of innovation strategies such as aggressiveness and risk-taking. Whereas; analysis shows that it is effective on sub-dimensions like defensiveness, future-focus and proactivity. This result demonstrates that managers can implement innovation strategies in SMEs thanks to their transformational leadership characteristics. Keywords: Innovation Strategies, Transformational Leadership, SME.
JOURNAL OF POLYTECHNIC, 2005
Günümüzde işletmelerin ayakta kalabilmelerinin en önemli şartlarından biri gelişen teknolojiye ayak uydurabilmeleridir. Bu yapılırken kaynakların verimli bir şekilde kullanımı esastır. Bu çalışmada, gelişen üretim teknolojilerine paralel olarak kullanılan yönetim teknolojileri irdelenerek, Türkiye otomotiv ana sektöründe yapılmış bir araştırmaya yer verilmektedir. Araştırmada öncelikle yönetim teknolojilerinin kullanım amaçları üzerinde durulmaktadır. Ardından bu kullanım amaçlarına hangi seviyelerde ulaşıldığı değerlendirilmektedir. Anahtar Kelimeler : İleri yönetim teknolojileri; Otomotiv sektörü The Reasons for Using Advanced Management Technologies in Industrial Establisments and a Case Study in Automotive Industry ABSTRACT Today, one of the most important prerequisite for survival of industrial establishment is to follow the technological developments. Effective use of the sources is essential while this is being done. İn this study, management technologies used as parallel to the developing manufacturing technologies have been investigated and a case study related to purpose/causes of manufacturing technologies were performed in Automotive Main Sector in Turkey. This study initially concentrates on the reasons for using management technologies. Finally, at what levels achievement of these aims were evaluated.
Zenodo (CERN European Organization for Nuclear Research), 2022
Özet: Alan yazın akademik çalışmalarda yer alan yeni birçok kavram yer almaktadır. Bunlar dan bir tanesi de inovasyon kavramıdır. İnovasyon'un TDK karşılığı yeniliktir. İnovasyonun spor içerisindeki sınıflanması hizmetsel, pazarlama odaklı, organizasyonel, süreçsel ve ürünsel olarak literatür içerisinde yer almaktadır. Bunun yanı sıra yönetimsel olarak inovasyon alan yazında incelendiğinde az sayıda çalışmaların olduğu görülmüştür. Araştırmamızın amacı spor yönetiminde inovasyon kavramını açıklamak ve alan yazındaki çalışmaları inceleyerek bir derleme çalışması oluşturmaktır. Spor yönetiminde inovasyon çalışmalarının çeşitliliği ve artırılması yönünde önerileri de bulunulmuş, Türk spor yönetimi alanındaki uygulamalar sınıflandırılmıştır. Sınıflandırmalar genel olarak yönetimsel, eğitim ve ekonomik alanlar üzerinedir. Genel olarak alan yazın incelendiğinde görülen spor yönetiminin de inovasyon örgüt kültürü içerisinde yer alması, örgüt bireylerinin aidiyet duygusunun var olması bakımından inovasyonun önemi vurgulanmaktadır.
Öz Bu çalışmanın temel amacı, nepotizm (kayırmacılık) ile yenilik ve yetenek yönetimi arasındaki ilişkiyi inceleyerek nepotizmin yenilik ve yetenek yönetimi üzerine olan etkisini ortaya koymaktır. Bu amaç doğrultusunda A İlinde faaliyet gösteren iki ayrı üretim işletmesinde toplam 385 çalışan ve yönetici üzerine bir araştırma gerçekleştirilmiştir. Nepotizm, genellikle insan kaynakları yönetimi sürecinde işe alma, işe yerleştirme, terfi ve kariyer geliştirmede liyakatten ziyade, yakınlık veya akrabalık derecesini dikkate alarak daha niteliksiz bireylerin değerlendirilmesidir. Ancak nepotizmin her zaman niteliksiz bireylerin tercih edildiği anlamına gelmemesi gerekir. Bazen nitelikli eş, dost ve akrabaların da tercih edildiği görülmektedir. Bu nedenle nepotizm hem pozitif hem de negatif yönü olabilir. Çalışmada nepotizm, aile bireylerinin rolü, aile bireyi olmayanların rolü, eşitlik, akraba kayırmacılığı ve profesyonellik boyutları ile ele alınmıştır. Çalışmada üzerinde durulan kavramlardan ikincisi, yenilik yönetimi kavramıdır. Yenilik yönetimi, iş süreçlerinde çalışanların kendi kararlarını alabilmeleri, kendi yeteneklerini özgürce ortaya koymaları, çalışanların sunduğu fikir ve düşüncelerin karşılık bulması, çalışanların yenilik yapabilmeleri için maddi ve manevi yönden desteklenmesine yönelik süreçlerin etkin yönetimidir. Araştırmada ele alınan diğer bir kavram ise yetenek yönetimidir. Yetenek yönetimi, çalışanların sahip oldukları yetenekleri açığa çıkarma ve bu yeteneklerin iş süreçlerine aktarılması için gerekli çabaların en etkin bir şekilde yönetilmesidir. Araştırmada, eşitlik, profesyonellik ve akraba kayırmacılığı yenilik yönetimini olumlu etkilerken, aile bireyi olmayanların ve profesyonelliğin yetenek yönetimini olumlu etkilediği belirlenmiştir. Abstract The main purpose of this study is examining and presenting the relationship between nepotism and innovation and talent management. In the line of this purpose a survey was held on 385 workers and managers within two different production facilities, located in A city. Nepotism usually means appreciating more incompetent candidates by considering their proximity or kinship instead of their competency during recruiting, positioning and promoting processes. Nevertheless, nepotism doesn't refer selecting incompetent individuals. Sometimes, it is seen that competent friends or relatives are being selected. Therefore, nepotism may have both positive and negative aspects. In this study, nepotism is examined in terms of the role of family members, the role of non-family individuals, equality, relative nepotism, and professionalism. The second concept of this study is innovation management; which states efficient management of the processes, in order to encourage employees to make their own decisions, present their Bu çalışma, Y. Savaş'ın 2015 yılında kabul edilen yüksek lisans tezinden üretilmiştir.
Dijitalleşen Dünyada Yönetsel Yaklaşımlar, 2022
Pressacademia, 2018
Purpose-The purpose of this research; 4.0 In the context of industry dynamics underlying the digital transformation of inovasyonel perspective, the effects on innovation and competitiveness index in Turkey organizational structure of the education system in order to examine the relationship between missing the point. Methodology-The methodology of the research; is based on synthesized interpretation of the information obtained by searching the literatures of domestic and foreign sources in the field related to the general purpose of the study. Findings-The relevant literature is examined based on the fact that the existence of organizations with limited innovative organization structures in the country and subordination in the order of international innovation index according to the world in general and the organizations that can not exhibit innovative performance accordingly are based on the missing points in the education system. The lack of education system and the problems; It has also been determined that the business world has pointed to the lack of innovative organizations as a result of its impact on the context of industry, society and human interaction. Conclusion-Turkey's current weaknesses in the education system in order to clarify the innovation and competitiveness index; it is envisaged that industry 4.0 implementations will be able to guide the implementation of effective approaches and planned actions, making it possible to encourage the need for more strategic and industrial approaches within society as a whole.
Procedia - Social and Behavioral Sciences, 2011
Bu çalışmanın amacı, öğretmen adaylarının Okul Deneyimi I ve Okul Deneyimi II derslerine yönelik tutumlarını belirlemek ve bu derslere yönelik görüşlerini ortaya koymaktır. Veri toplama aracı olarak Kılınç ve Salman (2007) tarafından geliştirilen "Okul Deneyimi Dersleri Tutum Ölçeği" kullanılmıştır. Öğrencilerin tutum ölçeğinden aldıkları puanların bazı demografik özelliklere göre değişip değişmediği araştırılmıştır. Araştırma, Celal Bayar Üniversitesi Demirci Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümünde 2007-2008 öğretim yılı bahar döneminde öğrenim gören 381 öğrenciyle yürütülmüştür. Verilerin analizinde t-testi, varyans analizi ve Kruskal Wallis H-testi kullanılmıştır. Elde edilen bulgular, öğretmen adaylarının okul deneyimi derslerine yönelik tutumlarının olumlu olduğunu, erkek ve kız öğretmen adayları arasında tutum açısından önemli bir fark olmadığını ortaya koymuştur. öğretmen adaylarının okul deneyimi derslerine yönelik tutumlarının öğrenim görülen bölüm, öğrenim türü (I.öğretim ve II. öğretim), yaş, mezun olunan lise türü ve uygulama okulunda karşılaşılan problemin kaynağı değişkenlerine göre farklılaşmadığı görülmüştür. Buna karşın öğretmen adaylarının okul deneyimi derslerine yönelik tutumları tercih nedenine ve mesleki geleceği hakkındaki düşüncesine göre değişmektedir.
Muhasebe ve vergi uygulamaları dergisi, 2019
Bütçeler, işletmenin tümü için belirli bir dönem içinde ulaşılması beklenen karı, nakit akışlarını ve finansal durumu gösteren detaylı bir faaliyet planı olarak tanımlanmaktadır ve tarihsel gelişimi içinde yönetimin planlama ve kontrol işlevlerinde anahtar rol oynamıştır. Ancak son yıllarda birtakım eleştiri ve tartışmalarla karşı karşıya kalmıştır. Bu eleştiriler, geleneksel bütçe uygulamasının oldukça zaman alıcı olması, değişime hızlı uyum sağlayamaması, işletme stratejisinden uzak olması, müşteri tatmininden çok satış hedeflerine odaklanmış olması ve kimi zaman etik olmayan davranışlara yol açması olarak özetlenebilir. Bu eleştiriler sonucunda uygulamalardan yola çıkarak tasarlanan güncel yönetim yaklaşımlarından biri de Bütçesiz Yönetim (Beyond Budgeting) yaklaşımıdır. Bu yeni yaklaşım anlayışı geleneksel bütçelerin eksikliklerini gidermeye çalışan stratejik bir yönetim modeli olup uygulandığı işletmelerde etkili bir yönetim modeli olduğu düşünülmektedir. Bu çalışma kapsamında işletmeler için önemli bir planlama ve kontrol aracı olarak görülen işletme bütçelerinin günümüz koşullarında gereksinimlere yeterince cevap verememesi ve bunun sonucunda yeni bir yönetim aracı olarak önerilen Bütçesiz Yönetim yaklaşımı ayrıntılarıyla incelenmiştir.
The number of academic researches on innovation has been steadily on the rise. Yet these researches focus primarily on economic impacts of technological transformations and product and process innovations based on technology (Damanpour, 2014). The number of researches and academic publications about management innovation are relatively low with respect to technological innovation. Yet organizational innovations occurred as a result of management innovations, are considered as a prerequisite for technological innovations (Sanidas, 2005). In this regard, the aim of this study is to analyze the impact of transformational leadership sub-components such as idealized influence (charisma), inspirational motivation, intellectual stimulation and individual consideration on management innovation. The research data are obtained through 198 Turkish public managers. The analyses reveals that individual consideration has a positive and significant impact on management innovation, whereas other sub-components such as idealized influence (charisma), inspirational motivation, intellectual stimulation do not cause a significant impact. ÖZET İnovasyonla ilgili akademik araştırmaların sayısı her geçen gün artmaktadır. Ancak bu araştırmaların daha çok teknolojik değişimlerin ekonomik etkilerine ve teknoloji tabanlı ürün ve süreç inovasyonlarına odaklandığı görülmektedir (Damanpour, 2014). Yönetim inovasyonuyla ilgili araştırma ve akademik yayın sayısı, teknolojik inovasyona nazaran göreceli olarak daha azdır. Ancak, yönetim inovasyonlarının yapılması sonucu oluşacak organizasyonel değişimlerin, aslında çoğu zaman teknolojik inovasyonları yapmanın bir ön koşulu olduğu ifade edilmektedir (Sanidas, 2005). Bu bağlamda bu çalışmanın amacı, dönüşümsel liderlik davranışı alt boyutları olan idealleştirilmiş etki (karizma), ilham verme (telkinle güdüleme), entelektüel teşvik ve bireyselleştirilmiş ilgi liderlik davranışının yönetim inovasyonu üzerindeki etkisini araştırmaktır. Araştırma Türkiye'de bir kamu kurumunda çalışan 198 yöneticiden alınan verilerle gerçekleştirilmiştir. Analizler sonucunda bireyselleştirilmiş ilgi liderlik davranışının yönetim inovasyonu üzerinde pozitif ve anlamlı bir etkiye sahip olduğu tespit edilmiştir. Bununla birlikte diğer boyutlar olan idealleştirilmiş etki (karizma), ilham verme (telkinle güdüleme) ve entelektüel teşvik liderlik davranışlarının yönetim inovasyonu üzerinde anlamlı bir etkiye sahip olmadıkları tespit edilmiştir.
Proceeedings of 32nd Operations Research & Industrial Engineering Conference
İnnovasyon yönetimi, temel olarak, organizasyonlara değer katacak yeniliklerin gerçekleştirilmesidir. Ana unsuru ise, bu değişimlerin katacağı değerin ölçülebilmesi ve iyileştirilebilmesidir Birçok araştırmacı tarafından çeşitli yönleri incelenen güncel konulardan biri olmasına rağmen, her kurumun kendine ait özellikleri ve değişim dirençleri olduğu için, her birine uygulanabilecek tek bir tip innovasyon yönetim modelinin varlığından bahsetmek oldukça zordur. İmalat firmaları ise belirli ölçüde ortak özellikleri bulunan ve değişimi takip etme zorunluluğu olan işletmelerdir. Bu çalışmada üretim sistemlerinin innovasyon yönetimi için gerekli olan ortak özellikleri belirlenip, geliştirilen jenerik bir model ile gerçekleştirilen uygulama sonucu bir imalat firmasının innovasyon yönetim başarısı ölçülecek ve sonuçlar tartışılacaktır. Bu özellikler; Teknolojik Değişim, Süreç Değişimi, Yönetimsel Değişim, Müşteri Tabanlı Değişim ve Çevresel Değişim olarak gruplandırılabilir. Bahsedilen 5 faktörü detaylı bir şekilde inceleyen İnnovasyon Yönetim modeli, vana ve flex boru üreten bir firmanın 2006 ile 2009 yılları arasında geçirmiş olduğu değişim süreci, 5 özelliğin birlikte değerlendirilip incelenmesi sonucu, değişimi ve innovasyonu yönetim kabiliyeti yaklaşık olarak %51 olarak bulunmuş, eksik ve zayıf yönler belirtilmiştir.
2017
Importance of personnel as a information carrying element of production sector has increased as in the all sectors with transformation of information era and technologic developments. In order to adopt continuously changing technology and new production opportunities, personnel must be open to change. In addition to follow this changing process, innovativeness levels of personnel must be high in order to direct this process. In this research, it was aimed to research relationship between openness to change and innovativeness levels of personnel in production sector. In the research, 472 automotive sector workers in some firms operating in Kocaeli City provinces were subjected to survey, and openness to change and innovativeness levels of workers were examined. According to results of the study, resistance to change factor of innovativeness had statistically significant differences based on job type and marital status (p<0,05). Openness to change of environment factor of openness ...
Alphanumeric Journal, 2018
Assembly line, one of the most important study-fields of both manufacturing and operations management and operations research, has continued to be a popular field regarding to the technological improvements for the searchers. In the result of process innovation by balancing the stations in the assembly line; the engineering studies, done in the period which is from the first step of the production till the last step that the product is done, have significant results by means of analyzing the different parameters. One of these studies is done in the content of this article regarding to the product of the light truck line of a company in the automotive field. The main targets of this article are; determining the minimum station numbers for assembly line, the operations done in every station and the lost balance of the line. Finally, the results expected in the result of the developed algorithm is written below; Minimizing the late times of the orders, Balancing the used capacity, Minimizing the flow times, Minimizing the late work orders, Balancing the used capacities of the machines and the equipment,
Ege Akademik Bakis (Ege Academic Review), 2016
Dynamic market structure, shortened product life cycles, urgency of predicting the preferences and expectations of customers in competition intensive industries has brought the importance of sustainability in business and the presence of innovation management strategy which is one of the necessity of it. Within this context, the aim of this paper is to explore the importance and the factors affecting the integration of research and development, marketing and production functions which are one of the functions that have the potantial of creating innovation, and also present knowledge-based innovation which can be evaluated as a guide for companies in this process. This exploratory study is tought to be beneficial for the companies especially operating in competetive environments to lead and easily adapt this process to their companies.
Journal of Business, Economics and Finance, 2021
Purpose-To examine the relation between intellectual capital, innovation and satisfaction level of management information systems. Methodology-The research is a basic quantitative field study. Questionnaire was used as a data collection tool. Survey participants were reached using the convenience sampling method. 5-point Likert scales was used for measuring research variables. Findings-Intellectual capital and management information systems satisfaction level have a positive and significant effect on innovation capability. The satisfaction level of management information systems has a moderating role in the relationship between innovation and intellectual capital. Conclusion-It has been empirically demonstrated that innovation capability and intellectual capital are related concepts. The research findings have indicated that as the satisfaction level of the management information systems increases, the contribution of the intellectual capital to the innovation capability increases positively. It will be beneficial for companies to consider this issue in their digital transformation processes.
Loading Preview
Sorry, preview is currently unavailable. You can download the paper by clicking the button above.