Academia.edu no longer supports Internet Explorer.
To browse Academia.edu and the wider internet faster and more securely, please take a few seconds to upgrade your browser.
2024
در این قسمت با مفاهیم عمیق تری مثل Object و همچنین با چند متد Math.random Math.floor در زبان جاوا اسکریپت آشنا میشویم
حکمت اسلامی, 2018
Ringkasan Fiqih Mazhab Syafi'ie, 2022
Diperbolehkan bahkan dianjurkan memperbanyak sebagian atau seluruh isi buku ini dalam bentuk apapun dengan atau tanpa izin penerbit selama bukan untuk tujuan komersil. Mohon koreksi jika ditemukan kesalahan dalam karya kami.
MANZAR, the Scientific Journal of landscape, 2021
در سالهای اخیر رویکرد منظر در کنار سایر رویکردها، به سبب دیدگاه جامع و تبیین پارادایمهای نو در باز تعریف رابطه انسان و محیط بهطور گستردهای مورد توجه قرار گرفته است. با این حال مفهوم واحد و دقیقی از چیستی و ماهیت آن ارائه نشده و وجود ادبیات نظری گسترده در رابطه با تعاریف منظر، ابهام در مفهوم و دشواری درکاربست آن را در پی داشته است. هدف این پژوهش تبیین ماهیت و ابعاد مختلف رویکرد منظر از طریق تدوین مدل مفهومی با روش تحلیلی و مرور سیستماتیک از دو دیدگاه نظری و عملی است. براساس یافتههای این پژوهش، منظر از دیدگاه نظری و برمبنای آرای صاحبنظران درقالب یک پدیده عینی، کلیت عینی-ذهنی، پدیده زمانی-مکانی، تعامل میان طبیعت و فرهنگ و یا یک سیستم پیچیده تعریف شده است. همچنین منظر از دیدگاه عملی که رویکرد منظر خوانده میشود، بینش کلنگر و وجه کاربردیشده از مفاهیم نظری است. بر مبنای مرور سیستماتیک پژوهشهای پیشین رویکرد منظر بر سه مؤلفه ماهیت مفهومی، اصول و ویژگیها و فرایندهای مدیریت استوار است. ماهیت آن مرکب از وجوه کالبدی-معنایی و تفسیری از چارچوب مفهومی منظر در سیستم انسانی-محیطی است. اصول و ویژگیهای برآمده از این ماهیت، کلنگری، چندعملکردی، چندمقیاسی وجود ذینفعان متعدد، فرارشتهای، مشارکت، پویایی (اکولوژیکی-اجتماعی)، پیچیدگی و مبتنی بودن بر مکان است. همچنین مدیریت و برنامهریزیهای یکپارچه، انطباقی، مشارکتی، زمینهگرا و تابآور از استراتژیهای اصلی رویکرد منظر در سطح مدیریت بوده که به واسطه دو فرایند برنامهریزی-سیاستگذاری و تصمیم-پیادهسازی منجر به ایجاد دستورالعملهای اجرایی میشود. این رویکرد از طریق نظارت و کنترل موردارزیابی قرار گرفته و بهمنظور بسط و توسعه به صورت فرایندی چرخهای و پیشرونده تحول مییابد.
DOAJ (DOAJ: Directory of Open Access Journals), 2021
در سالهای اخیر رویکرد منظر در کنار سایر رویکردها، به سبب دیدگاه جامع و تببین پارادایمهای نو در باز تعریف رابطه انسان و محیط بهطور گستردهای موردتوجه قرار گرفته است. با این حال مفهومی واحد و دقیقی از چیستی و ماهیت آن ارائه نشده و وجود ادبیات نظری گسترده در رابطه با تعاریف منظر، ابهام در مفهوم و دشواری درکاربست آن را در پی داشته است. هدف این پژوهش تبیین ماهیت و ابعاد مختلف رویکرد منظر از طریق تدوین مدل مفهومی با روش تحلیلی و مرور سیستماتیک از دو دیدگاه نظری و عملی است. براساس یافتههای این پژوهش، منظر از دیدگاه نظری و برمبنای آرای صاحبنظران درقالب یک پدیده عینی، کلیت عینی-ذهنی، پدیده زمانی-مکانی، تعامل میان طبیعت و فرهنگ، و یا یک سیستم پیچیده تعریف شده است. همچنین منظر از دیدگاه عملی که رویکرد منظر خوانده میشود، بینش کلنگر و وجه کاربردیشده از مفاهیم نظری است. بر مبنای مرور سیستماتیک پژوهش های پیشین رویکرد منظر بر سه مولفه ماهیت مفهومی، اصول و ویژگیها، و فرآیندهای مدیریت استوار است. ماهیت آن مرکب از وجوه کالبدی-معنایی و تفسیری از چارچوب مفهومی منظر در سیستم انسانی-محیطی است. اصول و ویژگیهای برآمده از این ماهیت، کلنگری، چندعملکردی، چندمقیاسی، وجود ذینفعان متعدد، فرارشتهای، مشارکت، پویایی (اکولوژیکی-اجتماعی)، پیچیدگی و مبتنی بر مکان است. همچنین مدیریت و برنامهریزیهای یکپارچه، انطباقی، مشارکتی، زمینهگرا و تابآور از استراتژیهای اصلی رویکر منظر در سطح مدیریت بوده که بواسطه دو فرآیند برنامهریزی-سیاستگذاری و تصمیم-پیادهسازی منجر به ایجاد دستورالعملهای اجرایی میشود. این رویکرد از طریق نظارت و کنترل موردارزیابی قرار گرفته و بهمنظور بسط و توسعه بصورت فرآیندی چرخه ای و پیشرونده تحول مییابد.
پژوهشهای دستوری و بلاغی , 2019
در ادبیات کودک و نوجوان بهویژه در سالهای اخیر، موضوعات مذهبی حضور پررنگ و چشمگیری داشته و شاعران و نویسندگان، اقبال زیادی به نگارش داستان و سرودن شعر با مضامین دینی نشان دادهاند. ادبیات کودک و نوجوان مخصوصا به زبان شعر که جنبه تأثیرگذاریاش به دلیل آهنگ و قافیه آن و نیز کوتاه بودنش نسبت به داستان، متجلیتر است، رسانهای جذاب و کم هزینه برای فرهنگ هر جامعه میباشد. در این راستا، محتوا و مفهوم اشعاری که برای کودکان بهکار برده میشوند، بسیار مهم هستند. توجه به محتوا و آنچه اشعار به کودکان و نوجوانان انتقال میدهند، برای هر شخص بزرگسال در مقام پدر، مادر، آموزگار، مربی و... امری مهم و با اهمیت تلقی میشود و میتواند در تعلیم و تربیت کودکان نقش بسزایی داشته باشد. به همین منظور، کتابهای شعر کودکان و نوجوانان بین سالهای 1390 الی 1393 مورد بررسی و تحلیل قرار گرفتهاست. هدف آن است که میزان استفاده شاعران از انواع موضوعات و مفاهیم دینی مشخص و همچنین کیفیت محتوای اشعار نیز بررسی شود. نتایج پژوهش نشان میدهد که در برخی از موضوعات دینی، اشعار کمی توسط شاعران سروده شدهاست و همچنین بر...
Kimiya-ye-Honar کیمیای هنر , 2017
In Kant’ viewpoint, beauty is neither objective nor does it rely on concepts, but it is the subject that establishes the judgment of aesthetic in object of art. Kant believes that the feeling of pleasure in judgment of taste arises from reflective judgment of the subject of judgment. He argues that art is distinguished form nature, science and craft, and divides it into mechanical art, pleasant art and beautiful art. Pleasant art is a kind of art whose purpose is just pleasure, while the criteria of judgment in beautiful art is reflective judgment. The work of beautiful art is the product of author’s genius through form. From the perspective of ideas Kant divides fine arts into three kinds: art of speech, visual art (Including plastic art and painting) and art of the beautiful play of sensations. According to his description of certain use of the object as a condition that limits the aesthetical ideas, it seems that handicrafts are sub- architecture, and should be regarded as plastic art. But given the wide range of handicraft products, from mass production to unique objects with aesthetical features, and from useful to the decorative, they cannot all be equally judged as craft. This research seeks to analyze aesthetically the range of crafts based on the concepts explained in “Critique of Judgment”. This this way it distinguishes the field of art and non-art in the productions of handicraft and introduces areas of pleasant art and fine art in objects of handicraft. به نظر «کانت» زیبایی امری عینی و متکی بر مفاهیم نیست، بلکه ذهن واضع حکم زیباشناختی در ابژۀ هنر است. احساس رضایتمندی در حکم ذوقی را ناشی از قضاوت تأملی به واسطه ذهن قضاوتکننده میداند. او هنر را از طبیعت، علم و پیشهوری متمایز دانسته و هنرها را به مکانیکی، مطبوع و زیبا تقسیم میکند. به زعم کانت هنرمطبوع هنری است که غایت آن صرفا لذت است، در حالی که معیار قضاوت در هنر زیبا قوه حاکمه تأملی بوده و اثر محصول نبوغ خالق به مدد صورت یا فرم است. کانت هنرهای زیبا را از منظر بیان ایدهها به سه قسم تقسیم میکند : هنرهای سخنوری، هنرهای تجسمی (شامل هنرپلاستیک و هنر نقاشی) و هنر زیبای تأثرات حسی. کانت به طور واضح صنایعدستی را در طبقه بندی خود جای نداده است اما با توضیحاتی که در مورد استفاده معین از شیء به مثابه شرط محدودکننده ایدههای زیباشناختی ارائه میدهد، بنظر میرسد که میتوان صنایعدستی را اگر تابع معیارهای زیباییشناسی باشد، زیر مجموعۀ معماری و در گروه هنر پلاستیک قرار دارد. اما با توجه به طیف گستردۀ تولیدات صنایعدستی از تولید انبوه گرفته تا اشیاء منحصر به فرد با ویژگیهای زیباییشناختی، و از کاربردی گرفته تا تزیینی، نمیتوان همۀ آثار صنایع دستی را به طور یکسان مورد قضاوت قرار داد. پژوهش حاضر میکوشد تا طیف صنایعدستی را از جنبۀ زیباییشناختی تحلیل کند. بدین وسیله حیطه «نقد قوه حکم» بر اساس مفاهیم ذکر شده در کتاب هنر و غیرهنر را در صنایعدستی متمایز کرده، مرزهای هنر مطبوع و هنر زیبا در آن را معرفی میکند.
2019
مقالهی حاضر در چهارچوب نظریهی زبانشناسی شناختی به تحلیل وجه امری در ادبیات داستانی زبان فارسی میپردازد. هدف از پژوهش حاضر تحلیل وجه امری در سطح جمله و فراتر از آن است. فرضیهی این پژوهش با تأکید بر تمایز موجود بین صورت و معنی وجه امری و توزیع آن در ساختهای زبانی متفاوت بنا شده است. بر اساس رویکرد زبانشناسی شناختی، زبان بخشی از نظام شناختی است و ساختار نحوی زبان را نمیتوان مستقل از ملاحظات معنایی و کاربردشناسی مطالعه نمود. دادههای پژوهش از هشت کتاب ادبیات داستانی معاصر از چهار نویسنده خانم و آقا که به روش تصادفی ساده انتخاب شده، گرفته شده است. تحلیل دادهها با استفاده از روش توصیفی و کیفی نشان دهندهی کاربرد وجه امری در صورتها و سطوح متفاوت زبانی است. بر اساس تحلیل زبانشناسی شناختی، اگر توصیف و تبیین وجه امری صرفأ با توجه به صورت زبانی و در سطح جمله انجام شود نتیجهی چالش برانگیزی را بهدست میدهد و طیف وسیعی از دادهها از دیدگاه صورت و معنا کنار گذاشته میشود، زیرا در برخی دادهها صرفأ اسم، صفت و قید مفهوم وجه امری را به ذهن تداعی میکنند. بنابراین، با رویکرد شناختی و...
2020
یکی از انواع فعل های زبان فارسی ، فعل های پیشوندی هستند. این نوع افعال از دوره باستان تا به امروز درزبان فارسی رایج بوده اند. اما بسامد آنها درزبان ، به ویژه درزبان فارسی دری ، روبه کاهش بوده است . پیشوند این افعال ، که عنصر غیرفعلی گروه فعلی را تشکیل می دهد. به طور کلی مفهوم جهت ، سمت وجهت حرکت رانشان می دهد. وگاهی نیز تقویت معنا وتأکید وقوع فعل را می رساند.نیز در افزایش یا ایجاد معنای جدید در گروه فعلی ، ابفای نقش می کند.این پژوهش به بررسی پیشوند استمرار ، که با روش توصیفی – تحلیلی به سیر تحول پیشوند استمرار از فارسی باستان تا فارسی نو پرداخته می شود . برای جمع آوری اطلاعات ، از روش کتابخانه ای وبا استفاده از یادداشت داری اطلاعات به سیرتحول استمرار پرداخته که عمده ترین نتایج آن عبارتند از : بیان مفهوم نمود استمرار در هردو زمان حال و گذشته می باشد که با فاعل جمله به لحاظ شخص وشمار و با فعل اصلی به لحاظ زمان مطابقت می کند . پیشوند "می که به لحاظ معنایی هم بیانگر نمود استمرار و هم نمود عادتی است .وبه لحاظ نحوی در هسته نمود قرار می گیرد . یعنی پیشوند "می" صرف نظر از این...
فصلنامه علمی - پژوهشی #R##N#برنامه ریزی منطقه ای, 2019
2013
افلاطون نخستین فیلسوفی است که اندیشه های سیاسی خود را در یک نظام سنجیده ی فلسفی بیان می کند. گواه این سخن دو اثر مهم او یعنی جمهوری و قوانین است، که در آنها می توان اندیشه های سیاسی او را دریافت. نوشته های سیاسی او نشانگر آن است که زندگی وی به عنوان فیلسوفی بزرگ، هیچگاه از سیاست و اجتماع دوران خود دور نبوده است. آمیختگی سیاست، متافیزیک، اخلاق و تربیت، در آثار افلاطون نشان می دهد که او در دوره ای پر کشاکش و مهم، در مسائل سیاسی و اجتماعی بوده است. از آنجا که هیچ اندیشه ای بدون گذر کردن از تنگناها و مجراهای تاریخی پدید نمی آید، سعی بر آن است که تاثیرات دوران پر افت و خیز و شکوفای یونان، یعنی قرن پنجم ق م را، بر اندیشه های سیاسی افلاطون بررسی نماییم. چراکه شناخت عوامل تاثیرگذار بر اندیشه ی یک فیلسوف، در فهم پژوهشگر برای یافتن جریان های تاریخی کمک خواهد کرد .
DOAJ (DOAJ: Directory of Open Access Journals), 2022
فصلنامه علمی پژوهشی قبسات, 2020
2020
در این پژوهش میزان مصرف انرژی و کارایی آن برای تولید انار در مناطقی از شهرستان مهولات استان خراسانرضوی با رویکرد تحلیل پوششی دادهها بررسی گردید. اطلاعات موردنیاز مطالعه از طریق تکمیل 80 پرسشنامه بین کشاورزان باغات انار در سال 2017 تکمیل گردید. با توجه به داده-های گردآوری شده از مطالعه میدانی در خصوص نحوه انجام عملیات زراعی در مورد این محصول، مقادیر انرژیهای نهاده و ستاده محاسبه و کارایی آنها مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که انرژی دو نهادهی سوخت و کود ازته به ترتیب با 15/44 و 64/29 درصد، پرمصرفترین نهادههای انرژی در تولید بودند. متوسط تولید محصول انار در روستای دوغآباد 75/7043 کیلوگرم بر هکتار و کل انرژی مصرفی در باغهای انار آن 13383 مگاژول بر هکتار محاسبه شد. نتایج نشان داد که با کاهش مصرف کود شیمیایی و افزایش استفاده از ماشین آلات در باغات انار میزان میانگین کارایی افزایش مییابد. لذا پیشنهاد میشود که از کودهای شیمیایی در باغات انار کمتر استفاده شود. همچنین افزایش کاربرد ماشینهای کشاورزی جهت صرفهجویی در وقت و افزایش کارایی پیشنهاد میگردد.
2016
Multiple diagnostic tools are used by emergency physicians, every day. In addition, new tools are evaluated to obtain more accurate methods and reduce time or cost of conventional ones. In the previous parts of this educational series, we described diagnostic performance characteristics of diagnostic tests including sensitivity, specificity, positive and negative predictive values, and likelihood ratios. The receiver operating characteristics (ROC) curve is a graphical presentation of screening characteristics. ROC curve is used to determine the best cutoff point and compare two or more tests or observers by measuring the area under the curve (AUC). In this part of our educational series, we explain ROC curve and two methods to determine the best cutoff value.
2020
ولایت فقیه رکن و مبنای اساسی در حوزه سیاست اسلامی و درواقع عنصر جهانشمول از «نظام سیاسی اسلام» است. پژوهش پیشرو با استفاده از روش کتابخانهای در گردآوری اطلاعات و روش توصیفی تحلیلی در استنتاج دیدگاه و روش اجتهادی در کارکردها و برایندها به این پرسش پاسخ میگوید که آیا ولایت فقیه صرفا یک بحث فقهی است یا باید آن را از امور بینارشتهای به شمار آورد که برخی از وجوه آن را باید در علم کلام پی گرفت؟ اگر احتمال اخیر درست باشد، علم فقه و کلام چه تعاملی در مسئله ولایت فقیه با همدیگر دارند؟ حاصل بررسی وجوه تعامل کلام و فقه در سه حوزه مبادی تصوریه، تصدیقیه و توجیه به نتایج زیر منتج شده است: الف) در حوزه مبادی تصوریه ولایت در کلام با ولایت در فقه متفاوت است؛ همچنین با توجه با مباحث کلامی و فقهی میتوان معنای درستی از اطلاق ولایت فقیه ارائه کرد. ب) در حوزه مبانی تصدیقیه اصل و مشروعیت ولایت فقیه منوط به پذیرش جامعیت دین و نظریه انتصاب یا مجموعی است. اگرچه تبیین یک رکن در نظریه مجموعی بر عهده فقه است، تبیین رکن دیگر در نظریه اخیر یا تمام رکن در نظریه انتصاب بر عهدۀ کلام است. ج) در حوزه توجیه هم م...
Loading Preview
Sorry, preview is currently unavailable. You can download the paper by clicking the button above.