Academia.edu no longer supports Internet Explorer.
To browse Academia.edu and the wider internet faster and more securely, please take a few seconds to upgrade your browser.
2023, Feministiqa
…
11 pages
1 file
2021
The Greek marble quarrying industry is characterised by its rich history, its long term sustainability and by the reputation of its products in the international market. The quarrying operations of ornamental and building stones, in case of non-implementation of prevention measures and measures for the protection of the safety and health of workers, have a high degree of risk, which proves the inextricable link between the viability of the industry and the wider field of occupational safety and health. The object of the present diploma thesis is the analysis of this connection through the combination of bibliographic and research approach. The first chapter provides a historical overview, firstly of the broader field of occupational safety and health and then of the field of metallurgy and mining technology, and introduces basic concepts of safety and health in the mining sector. In the second chapter, certain aspects of safety and health are analysed in depth, Greek and international data are presented and the correlation of the health and safety sector with the principles of sustainable development is studied. In the third chapter, the marble industry, as well as the exploitation methods and the performance indicators of the Greek industry are elaborately presented. The fourth chapter categorises and describes the main types of hazards encountered in marble quarries. The fifth chapter attempts to present a series of findings from studies carried out in countries outside the European Union regarding the hazards associated with working in marble quarries. The sixth chapter introduces the data collection methodology regarding the performance indicators of the Greek marble quarries, while the seventh chapter presents and analyses the answers obtained from the above method. The epilogue of the thesis is presented in the eighth chapter, through the conclusions and the proposal for future research involving the safety and health management in marble quarries.
Αν και η νομοθεσία περί διαζυγίων στην Ελλάδα προκρίνει την εσωτερική διευθέτηση των ζητημάτων που ανακύπτουν μεταξύ των εμπλεκομένων μερών, θεωρώντας ότι οι γονείς διαθέτουν την ωριμότητα να συνδιαλλαγούν για το καλό των παιδιών τους, επικρατεί η πάγια δικαστική τακτική, εφόσον υπάρχει αντιδικία, να δίνεται η επιμέλεια σε συντριπτικό ποσοστό στη μητέρα και να ορίζεται απλή επικοινωνία με τον πατέρα. Δεδομένης της ωρίμανσης των συνθηκών για την εφαρμογή της συνεπιμέλειας στα πλαίσια της διαφυλικής ισότητας και της ποιότητας ζωής των τέκνων, διεξήχθη ποσοτική έρευνα σχετικά με τις απόψεις νομικών και μη αναφορικά με το διαζύγιο και το ρόλο του πατέρα. Σκοπός της παρούσας μελέτης είναι να παρουσιάσει το αναχρονιστικό και ελλιπές νομικό πλαίσιο στην Ελλάδα, να το συγκρίνει με ανάλογες ευρωπαικές και διεθνείς πρακτικές και να αναδείξει περιπτώσεις δικαστικών απο!άσεων, που υποβιβάζουν τον πατρικό ρόλο.
Σάκκουλας, 1979
Ελληνική Επιθεώρηση Πολιτικής Επιστήμης, 2017
Παιδαγωγικά ρεύματα στο Αιγαίο
Με αφετηρία εργασία του τρέχοντος τεύχους η οποία προσεγγίζει την έννοια του κριτικού στοχασμού στο πεδίο της εκπαίδευσης ενηλίκων και αναδεικνύει τη δυναμική σχέση ανάμεσα στην εμπειρία και τη μάθηση που οδηγεί τελικά σε αναπλαισίωση εντός μιας μετασχηματιστικής διαδικασίας, επιχειρείται στο παρόν κείμενο η προσέγγιση του στοχασμού στο πεδίο της εκπαίδευσης και της αρχικής παιδαγωγικής κατάρτισης των εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα, γίνεται μια βασική αναφορά στην έννοια και την τυπολογία του στοχασμού και την χρησιμότητά του για τον εκπαιδευτικό και εν συνεχεία δίνεται έμφαση στη στοχαστική σκέψη του ανερχόμενου εκπαιδευτικού (φοιτητή/τρια) και τους τρόπους με τους οποίους δυνητικά μπορεί να ενισχυθεί αυτή η διαδικασία, στο πλαίσιο ενός προπτυχιακού προγράμματος σπουδών.
6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιστημών Εκπαίδευσης, 2016
Εισαγωγή Η θεωρία του Αυτο-Καθορισμού [Self-Determination Theory, (SDT)] (Deci & Ryan, 1985a,2000) προτείνει μία πολυδιάστατη ανάλυση των εργασιακών κινήτρων συνδυάζοντας τόσο εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς μηχανισμούς ρύθμισης της συμπεριφοράς. Σκοπός της παρούσας έρευνας ήταν η διερεύνηση των εργασιακών κινήτρων των μαθητών της Γ΄ Λυκείου στην Ελλάδα, καθώς βρίσκονται κοντά στη μετάβαση από το σχολείο στην εργασία. Η ανάλυση έγινε με βάση την SDT μέσω της προσαρμογής στον υπό μελέτη πληθυσμό της κλίμακας Multidimensional Work Motivation Scale-MWMS (Gagné, Forest, Vansteenkiste, Crevier-Braud και Van den Broeck, 2014). Μέθοδος Τα δεδομένα αντλήθηκαν από ένα δείγμα μαθητών ηλικίας 17-18 ετών από ΓΕΛ της Αθήνας (Ν=203, Μ.Ο.=17,58 Τ.Α.=0.50). Μελετήθηκαν οι ψυχομετρικές ιδιότητες της κλίμακας και συγκεκριμένα η παραγοντική δομή και ο βαθμός αξιοπιστίας της. Αποτελέσματα Πραγματοποιήθηκε επιβεβαιωτική ανάλυση παραγόντων με τους στατιστικούς δείκτες (χ2, GFI, TLI, CFI, RMSEA, SRMR) να ...
Η δια βίου μάθηση ως παράγοντας ευημερίας των ενήλικων εκπαιδευομένων στο δημόσιο Ι.Ε.Κ. Ρόδου, 2017
ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Η δια βίου μάθηση ως παράγοντας ευημερίας των ενήλικων εκπαιδευομένων στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Ρόδου» Ακαδημαϊκό έτος: 2014 - ‘15 Επιβλέπουσα καθηγήτρια: Αναστασία Ρέππα Φοιτητής: Εμμανουήλ Χρύσης Α.Μ.: 4272014042 Ρόδος, 2017 Περίληψη Τι κάνει τους ανθρώπους ευήμερους; Το βασικό αυτό ερώτημα που παραδοσιακά απασχόλησε την επιστήμη της ψυχολογίας, τα τελευταία πενήντα περίπου χρόνια συνδέθηκε και με την οικονομική επιστήμη. Η αποσύνδεση της έννοιας της Ευημερίας (Well-Being) από τη στενή, μέχρι πρόσφατα, σχέση της με την οικονομική ανάπτυξη και η διαπίστωση πως ο δείκτης του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος δεν αποτελεί επαρκές μέτρο της Ευημερίας (Well-Being) των ατόμων, συνιστούν τους σημαντικότερους λόγους που η Ευημερία έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των οικονομολόγων και οδηγούν στην έρευνα για τον καθορισμό των παραγόντων οι οποίοι την επηρεάζουν. Η παρούσα εργασία ορίζει την εννοιολογική σημασία της Ευημερίας και των διάφορων διαστάσεων της (Subjective Well-Being) καθώς και τις σημαντικότερες διαφορές τους. Η παρούσα μεταπτυχιακή εργασία σκοπό έχει να διερευνήσει το θέμα της δια βίου μάθησης ως παράγοντα ευημερίας των ενηλίκων εκπαιδευομένων στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Ρόδου. Με άλλα λόγια αφού πρώτα αναφερθούμε στις έννοιες της δια βίου μάθησης, της ευημερίας και των Δημοσίων Ι.Ε.Κ., θα εστιάσουμε την έρευνά μας στο αν και κατά πόσο οι σπουδές στα δημόσια Ι.Ε.Κ. και πιο συγκεκριμένα στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Ρόδου συνετέλεσαν και αν ναι σε πιο βαθμό είτε στην επαγγελματική είτε στην προσωπική τους ευημερία. Για το σκοπό αυτό, αρχικά στο πρώτο μέρος της εργασίας γίνεται μια σύντομη αναφορά στα είδη εκπαίδευσης στην Ελλάδα και το εκπαιδευτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο εντοπίζονται τα Ι.Ε.Κ., ενώ στη συνέχεια εξετάζεται η έννοια της ευημερίας, οι λόγοι ή τρόποι εμφάνισής της, οι μορφές της. Στην εργασία πρόκειται να γίνει ποιοτική έρευνα βασισμένη σε ερωτηματολόγια και προσωπικές συνεντεύξεις. Στο δεύτερο μέρος της εργασίας παρουσιάζεται η εμπειρική έρευνα, η οποία διεξήχθη με ερωτηματολόγιο. Τα δεδομένα της έρευνας προέκυψαν από συλλογή στοιχείων με τη μέθοδο του γραπτού ερωτηματολογίου. Το ερωτηματολόγιο κατά κύριο λόγο απεστάλη στους συμμετέχοντες στην έρευνα τρέχοντες/ουσες ή απόφοιτους καταρτιζόμενους/ες του Δημοσίου Ι.Ε.Κ. Ρόδου ηλεκτρονικά ή σε άλλους/ες προς συμπλήρωση δια ζώσης με προσωπική συνέντευξη. Συγκεκριμένα, παρουσιάζονται τα εμπειρικά αποτελέσματα της έρευνας ως προς τις επιπτώσεις που είχε η κατάρτιση στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Ρόδου ή άλλα Ι.Ε.Κ. καθώς και η ερμηνεία των αποτελεσμάτων. Παρουσιάζονται τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την παρούσα έρευνα και διατυπώνονται προτάσεις για μια πιο αποτελεσματική λειτουργία των Ι.Ε.Κ, ώστε τα δημόσια αλλά και ιδιωτικά Ι.Ε.Κ. να βελτιώσουν το επίπεδο παροχών των υπηρεσιών τους.
Loading Preview
Sorry, preview is currently unavailable. You can download the paper by clicking the button above.
Panellīnio synedrio epistīmōn ekpaideusīs, 2020
Διεθνές Συνέδριο για την Ανοικτή & εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση, 2020
Health & Research Journal, 2018
Καπλάνη Γιαννούλα, 2015
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Σχολή Θετικών Επιστημών. Τμήμα Χημείας. Τομέας Φυσικής, Αναλυτικής και Περιβαλλοντικής Χημείας. Εργαστήριο Χημικής Εκπαίδευσης, Εφαρμογής Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στη Χημεία, 2020
Διεθνές Συνέδριο για την Ανοικτή & εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση, 2020
Επιθεώρηση Κοινωνικών Ερευνών, 2007
Psychology: the Journal of the Hellenic Psychological Society
Ελληνική Φιλοσοφική Επιθεώρηση, 1988
Έρευνα στην Εκπαίδευση, 2016
Επιθεώρηση Κοινωνικών Ερευνών, 2021
Major Trends in Theoretical and Applied Linguistics Volume 3, 2014
Έρευνα στην Εκπαίδευση
Social Science Research Network, 2012
Διδακτορική Διατριβή Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, 2011
Επιστήμη και Κοινωνία: Επιθεώρηση Πολιτικής και Ηθικής Θεωρίας, 2015