Yhdistyksessä on tarjolla monenlaisia vapaaehtoistehtäviä, kuten vaikkapa puhelin- ja verkkovertainen sekä ryhmänohjaaja ja kokemusasiantuntija – katso lisää alta. Vapaaehtoisena toimiminen ei edellytä aikaisempaa kokemusta tai valmiita taitoja, vaan koulutamme sinut kulloiseenkin tehtävään. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä.
Ryhmänohjaajat ohjaavat paikallisia säännöllisesti kokoontuvia vertaistukiryhmiä. Pääsääntöisesti ryhmässä on useampi ohjaaja jakamassa tehtävää. Mikäli paikkakunnalla ei ole vielä toimivaa ryhmää, voi sellaisen myös perustaa. Ryhmät saavat yhdistykseltä vuosittaista pientä toiminta-avustusta. Ryhmänohjaajaksi voi kouluttautua vuosittain yhdistyksen järjestämässä vertaistukijan koulutuksessa.
Puhelinvertainen tarjoaa vertaistukea toiselle saman kokeneelle puhelimitse. Tukipuheluiden määrä voi vaihdella oman jaksamisen ja innostuksen mukaan, mutta keskimäärin puheluita on muutamia kuukaudessa. Tyypillisesti yhdellä puhelinvertaisella on yksi tai kaksi tuettavaa kerrallaan ja yhden tukisuhteen kesto vaihtelee kuukaudesta puoleen vuoteen. Yhdistys järjestää vuosittain puhelinvertaisten koulutusta.
Verkkoryhmänohjaaja ohjaa verkossa toimivaa vertaistukiryhmää etäyhteyden kautta. Verkossa kokoontuva ryhmä voi olla joko paikallinen tai valtakunnallinen. Ryhmä voi kokoontua säännöllisesti, mutta myös kertaluontoiset tapaamiset ovat mahdollisia esimerkiksi teemoitettuna tapaamisena. Yhdistys tarjoaa tähän liittyen teknistä tukea, koulutusta ja tiedotusapua tarpeen mukaan.
Verkkoyhteisön vapaaehtoinen toimii yhdistyksen ylläpitämässä Leskien kesken -verkkoyhteisössä. Verkkoyhteisön vapaaehtoisen rooliin kuuluu osallistua keskusteluihin, aloittaa uusia keskusteluja sekä toivottaa uudet käyttäjät tervetulleeksi yhteisöön. Verkkovertaiseksi voi kouluttua kerran vuodessa järjestettävän vertaistukijan peruskoulutuksen yhteydessä.
Kokemusasiantuntija vierailee erilaisissa tapahtumissa, työpaikoissa ja oppilaitoksissa kertoen oman tarinansa läheisensä menettämisestä. Hän myös jakaa kuulijoidensa kanssa tietoa surusta, surujärjestöistä ja erilaisista tavoista tukea surevaa. Tällä hetkellä kokemusasiantuntijoita kouluttaa Surevan kohtaaminen -toiminta. Kokemusasiantuntijavierailut koordinoidaan hankkeen kautta. www.surevankohtaaminen.fi
Tekstintuottajana voit kirjoittaa yhdistyksen jäsenlehteen tai kerran kuukaudessa julkaistavaan blogiin erilaisista leskeyteen liittyvistä teemoista. Teksti voi olla esimerkiksi oman tarinan jakaminen, tietyn leskeyteen tai suruun liittyvän teeman käsittely, runo tai vaikkapa artikkeli. Kirjoittaa voi kerran tai vaikka useamminkin.
Hallituksen jäsenenä pääsee seuraamaan läheltä yhdistyksen toimintaa ja vaikuttamaan yhdistyksen strategiseen suunnitteluun. Hallituksen toimikausi on kaksi vuotta ja sen jäsenet valitaan yhdistyksen vuosikokouksessa. Jokainen yhdistyksen jäsen voi halutessaan asettua ehdolle hallitukseen. Yhdistys perehdyttää valitut henkilöt hallitustyöskentelyyn.
Voit tarjota omaa osaamista yhdistyksen käyttöön. Jos sinulla on jotain erityistaitoja tai ammatillista osaamista jota haluaisit tarjota yhdistykselle, niin kuulisimme siitä mielellämme lisää. Tällaisia tehtäviä voisivat olla esimerkiksi valokuvaus, työnohjaajana toimiminen, erilaisten työpajojen ohjaaminen tai vaikkapa luennon pitäminen. Ehdota rohkeasti!
Kiinnostuitko vapaaehtoisena toimimisesta? Haluatko liittyä vapaaehtoiseksi?
Ota yhteyttä yhdistyksen vapaaehtoistoiminnan koordinaattoriin!
Parhaan kokemuksen tarjoamiseksi käytämme evästeitä tallentaaksemme ja/tai käyttääksemme laitetietoja. Näiden tekniikoiden hyväksyminen antaa meille mahdollisuuden käsitellä tietoja, kuten selauskäyttäytymistä tai yksilöllisiä tunnuksia tällä sivustolla. Suostumuksen jättäminen tai peruuttaminen voi vaikuttaa haitallisesti tiettyihin ominaisuuksiin ja toimintoihin. Tietosuojaseloste >