Viser innlegg med etiketten Einar Røttingen. Vis alle innlegg
Viser innlegg med etiketten Einar Røttingen. Vis alle innlegg

tirsdag 28. mars 2023

Nok en imponerende Hvoslef-plate


 Fire verk av Ketil Hvoslef (f. 1939) er med på den åttende og nest siste platen med denne spennende komponistens kammermusikk. To morsomme og finurlige verk er koblet sammen med to av Hvoslefs strykekvartetter.

onsdag 30. desember 2020

En lyrisk og rytmisk Hvoslef

 


Vi er kommet til album nummer sju i serien med kammermusikk av Ketil Hvoslef (f. 1939). Tre verk presenteres - og det er tre verk som viser spennet i Hvoslefs skriverier for ensemble.

lørdag 16. mai 2020

Bumerang i svevet

Knut Vaage (f. 1961) er en av være meget allsidige komponister. Denne gangen er det musikk i det mindre format som er fanget av mikrofonene. Musikken er full av spenninger og fantasi og vel verd å dykke ned i.

søndag 16. juni 2019

En opplevelse i det lille formatet

Den femte platen med kammermusikk av Ketil Hvoslef er minst like god som de foregående. Denne gangen er det fire verk som presenteres, skrevet over et stort tidsspenn i perioden 1978-2015.

lørdag 6. oktober 2018

Spennende, underfundig og dristig

Dette er den fjerde platen i samlingen av Ketil Hvoslefs komplette kammermusikk. Og her finner vi vi verk som virkelig får en til å spisse ørene. Både komponist og musikere innfrir.

torsdag 14. september 2017

Historiefortelleren

Ketil Hvoslef (f. 1939) er her med den tredje kammermusikk-cd'en. Planen er at Hvoslefs komplette komposisjoner for mindre besetninger skal gis ut. Og på denne innspillingen fortelles det musikalske historier som fascinerer og underholder.

mandag 15. mai 2017

Sangkunst på fransk

Mezzosopranen Bettina Smith er ute med en ny plate med fransk musikk signert Claude Debussy og Gabriel Fauré. Det klingende resultatet er den franske sangskatten verdig.

søndag 14. august 2016

Mangfoldets kammerkunst

Ketil Hvoslef (f. 1939) er spennende og viktig komponist. En satsing på å spille inn alle hans kammermusikalske verk fortsetter med album nummer to - og denne platen - med meget variert musikk - er en fornøyelse å lytte til.

tirsdag 5. mai 2015

Bettina Smith: Sterke kvinnestemmer

Goethe, Shakespeare, og bibelske tekster. Det er hva mezzosopranen Bettina Smith og pianist Einar Røttingen har gitt seg i kast med. Og komponistene er fra det frodige vest - Fartein Valen (1887-1953), Jostein Stalheim (1960) og Ketil Hvoslef (1939). Tre moderne komponister som har vidt forskjellige måter å skrive musikk på. Slikt sett er denne en veldig interessant cd.

onsdag 28. april 2010

Bettina Smith: Musikk fra gullalderen

Kjente komponister - ukjent musikk. Og resultatet er av det spennende slaget.
Mye takket være to briljante kunstnere. Bettina Smiths vokal passer disse sangene utrolig godt - og hun utnytter disse komponistenes gode komposisjoner til det ytterste. At hun har med seg en av våre store akkompagnatører er også et pluss. Det blir mye substans av slikt, derfor er dette en særs god lytteropplevelse.

torsdag 16. august 2007

Tilgjengelig samtidsmusikk

Plata "Chromos" er nok et bevis på at norsk samtidsmusikk ikke på langt nær er så vanskelig tilgjengelig som noen vil ha det til.
Plata inneholder musikk av det lyttervennlige slaget, og når man også får to meget dyktige eksekutører med på kjøpet, blir opplevelsen av det spennende slaget.

onsdag 8. februar 2006

Norsk musikk i perspektiv

Pianisten Einar Røttingen har spilt inn tre meget betydningsfulle og spennende verk på denne platen. Edvard Griegs "Ballade", Fartein Valens andre klaversonate og "Klaversonate nr.29" av Geirr Tveitt setter tre store komponister opp mot hverandre, og skaper et fasinerende tverrsnitt av norsk musikk fra tre perioder.

lørdag 1. januar 2005

Opp i dagen

Edvard Hagerup Bulls musikk er forholdsvis lite kjent blant den vanlige platelytter her hjemme. Synd og skam egentlig, for denne norske samtidskomponisten har utrolig mye å si.

onsdag 23. januar 2002

Uttrykk!

Det er med spydspissede ører man lytter til Sæverud og Røttingens tolkninger av «Night Music II» (1964) signert George Crumb, Toru Takemitsus «Hika» (1973) og Olivier Messiaens «Tema og variasjoner» (1934). Inntrykkene suges inn under presentasjonen av platas tre første verk. Rett og slett fordi denne konseptplatens første del er perfekt satt sammen, og musikernes dyptgående og spennende tolkninger er mildt sagt eminente.